Waarom gaan mannen vreemd?

Roddelbladen kunnen er geen genoeg van krijgen en menig vrouwengesprek laat het onderwerp niet ongemoeid: vreemdgaande mannen! Waarom gaan mannen vreemd? Er zijn diverse redenen aan te wijzen, maar wij selecteerden vijf belangrijke pijlers.

1. Het kwam ‘op zijn pad’

Veel mannen die vreemdgaan waren niet actief op zoek naar een nieuwe (seks)partner. Het is die vrouwelijke collega die hem versiert of dat leuke meisje in de kroeg wat hem in de verleiding brengt. Doorgaans worden mannen minder snel versierd dan vrouwen, dus wanneer het hun aangeboden wordt is de verleiding groter om er op in te gaan. Hoewel alcohol een slecht excuus is, heeft het vaak wel invloed bij het verleggen van de grenzen.

2. Zijn libido heeft een boost nodig

In het begin van je relatie kun je niet van elkaar afblijven, het maakt niet uit hoe laat het is, je hebt altijd nog wel even zin in een vrijpartij met je nieuwste aanwinst. Naarmate de nieuwigheid eraf gaat, neemt de frequentie meestal ook af. Soms kunnen mannen hier niet mee omgaan en willen bevestiging over hun seks-appeal, kortom: zijn ego moet gestreeld worden. Bovendien hebben mannen vaak meer behoefte dan vrouwen en wanneer deze niet bevredigd wordt, kan het een reden zijn om dit buiten de deur te zoeken.

3. Omdat hij ermee weg komt of eerder mee weggekomen is

Wanneer er ruimte is om vreemd te gaan zal deze eerder benut worden. Zo kan het zijn dat jij zijn eerdere slippertje (te makkelijk) hebt vergeven. Dit geeft hem de mogelijkheid om het nog eens te doen, hij is er immers al eens mee weggekomen.

Ook als hij denkt dat jij er nooit zal achterkomen is het makkelijker om dit uit te voeren, zo zal hij denken. Wat niet weet, wat niet deert en zo doet hij je geen pijn (denkt hij!).

man-gaat-vreemd

4. Hij wil in controle blijven

Mannen willen graag in controle blijven, het idee van afhankelijk zijn is niet voor alle mannen weggelegd. Wanneer mannen ontrouw zijn geeft ze dat macht en een stukje controle waarnaar ze op zoek zijn.

5. Hij wil diversiteit

Niet alle mannen die vreemdgaan, of sterker nog de meeste mannen die vreemdgaan, geven aan nog steeds van hun eigen partner te houden. Juist het spannende en nieuwe van een slippertje is opwindend. Zo blijft hij geprikkeld zonder zijn vaste relatie op te geven.

 

Foto 1: Shutterstock – Wavebreakmedia
Foto 2: Shutterstock – Conrado

3 Comments

 • mooi en goed artikel . alleen het zijn ook vrouwen die vreemdgaan en soms de verleiding niet kunnen weerstaan ik ben zelf getrouwd heb een hele lieve man verdient goed heel goed helpt mee in de huishouding lief voor onze dochtertjes kortom een gelukkige vrouw ben ik en iedereen had dan ook helemaal niet verwacht dat het mij zou overkomen maar toch ik begon een affaire met ook een getrouwde man met een kindje
  ze verklaarde mij voor gek zo goede man die je op handen draagt financieel niets tekort wat wil je nog meer ?
  het was een schok voor mijn omgeving en ik voelde diepe schaamte tja het was de spanning wat het hem deed heel verkeerd maar toch
  mijn man die er achter kwam en gelukkig heel moeilijk met veel pijn in zijn hart mij vergeven heeft
  heeft er nog een zere wond van in zijn hart die langzaam geneest zegr hijzelf
  het scheelde niet veel of hij wilde scheiden maar gelukkig kon hij dat niet over zijn hart verkrijgen
  en ook voor onze meisjes zei hij
  maar zijn vderdriet heeft mij enorm diep geraakt
  wat ik hiermee wil aangeven is dat ook wij vrouwen zo als in mijn geval de fout in kunnen gaan alleen hoor je er zo weinig over
  groetjes feline

 • Een lange zin, Nederlands kan beter, maar wel eerlijk. Bij elke man die (hetero) vreemdgaat is een vrouw betrokken. Het percentage vrouwen dat ook wel eens vreemdgaat is alleen daarom veel groter dan men wil geloven. Ook vrouwen hebben seksuele driften, fantasieën en verlangens. Een of een paar keer vreemdgaan kan voor een vrouw heel bevrijdend zijn, weten dat ze zeker nog aantrekkelijk is. Hoe verkeerd is het? Onze westerse normen op dit terrein staan op gespannen voet met natuurlijke gevoelens. Remmingen maken ons ook niet gelukkiger. Ik zou wel eens willen weten hoeveel vrouwen het met me eens zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.