Uiterlijke verzorging; Dit vinden mannen er écht van!

make-up-spiegel

Terwijl wij lekker zitten te make-uppen, denken de mannen het zijne ervan. Wat vindt hij mooi en wat eigenlijk helemaal niet? Wat zeggen mannen over foundation, rode lippenstift en geverfde haren? Wij vroegen het ze!

Het panel

Paul (32), Manager horeca
Nick (26), Industrial design
Rick (25), Student
Falcon (46), Juridische sector
Bart (27), Master fiscaal recht

Foundation, lippenstift, botox… brand los mannen!

Bart: Bijna alles vind ik te ver gaan. Alleen leuke kleding is wel een must, daarmee laat je zien wie je bent.

Paul: Ik vind make-up in bepaalde gevallen overbodig, bij sommige vrouwen heb ik het gevoel dat ze er bepaalde onvolkomenheden mee willen verbergen. Dat zegt indirect dat die onvolkomenheden er niet mogen zijn dus dat je jezelf niet accepteert zoals je bent. Ik vind dat dat een bepaalde afstand creëert.

Nick: Nou, ik hou niet van vrouwen die hun hele gezicht plamuren met foundation en andere make-up, ik hou zelf meer van naturel of subtiele make-up.

Bart: Vooral foundation, echt Googled it! Het laat snel de natuurlijke look en daarmee mijn interesse -van een misschien wel super leuke vrouw- verdwijnen..

Falcon: Inderdaad.. foundation. Wie wil er nou pancake moeten afvegen van zijn lippen na een kusje?

Bart: Eens. En zoenen met een meisje met felrode lippenstift? Die sla ik ook echt even over.. Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat een onverzorgd uiterlijk aantrekkelijk is, maar een natuurlijk uiterlijk is toch prima.

 

“Niet je gezicht plamuren met foundation en andere make-up”

 

Paul: Ikzelf ben erg gecharmeerd van de subtiele make-up; een goede oogschaduw of mascara kan daarin echt een verschil maken en de schoonheid van een vrouw juist versterken.

Rick: Het “buurmeisje” beeld spreekt mij het meest aan: Lichte make-up boven de ogen (smokey eyes idee) en een leuk gezicht met een goed, fit lichaam en verder lekker gek en normaal.

Bart: Eigenlijk mogen van mij de make-up en botox activiteiten zoveel mogelijk achterwege blijven omdat ik het gewoon niet aantrekkelijk vind, in tegendeel.

Falcon: Bah, botox… mogen we alsjeblieft een gezichtsuitdrukking zien?

Nick: Botoxen nee, daar hou ik ook echt niet van.

 

“Het buurmeisje-beeld spreekt mij het meest aan”

 

Falcon: En wat dacht je van haar verven: nooit aan beginnen! Uitgroei is verschrikkelijk. Er onnatuurlijk “jong” uit willen zien is de oorzaak van het “glazen plafond” in je carrière, mooi grijs is mooi!

Rick: De dingen die ik overbodig vind, zijn in haar ogen wellicht niet overbodig. Maar zolang het geen obsessie is of wordt zie ik ook snel niet iets als obsessie.

Nick: Ik vind iedere dag obsessief op de weegschaal gaan staan wel een beetje overbodig. Van mij hoeft het ook niet allemaal superstrak te zijn, als zij zich maar goed voelt.

Rick: Ik vind het wel leuk om te zien hoe een meisje zich goed verzorgd voor mij, maar natuurlijk vooral voor haarzelf!

 

Foto: Flickr – Mustafa Sayed

7 Comments

 • Leuke buurmeisjes hebben de mannen!

  “Lichte make-up boven de ogen en een leuk gezicht met een goed, fit lichaam en verder lekker gek en normaal”……

  • Camarada Vívala:Algún dia tendrá que aplicar lo que le enseñóTzun-su. No todo va a ser fardar.Primero la sorpresa, que no para usted deavisar que se presenta a las primarias.PareceRubalkaba. Y se nos hace de noche.Ya hay un plan para usted, pero no sabemos si es a favor o en contra, veremos. Tendráque soplar, para disipar la niebla. Inspire…Cuando vea a los Takeda, deles saludos,aún se acuerdan de cuando les invitábamos a tomar el sake con Aristóteles, antes decaer el muro. Qué tardes.

 • Altijd fijn om te lezen dit, het is net als al die onzinnige putjes in de benen/billen die je vanaf je geboorte al hebt!
  Dames vraag je je zelf af waarom je zo veel make up moet, mannen doen dat ook niet die accepteren we zoals ze zijn.
  En weinig of geen make up waarom is dat slonzig?

 • C. Ik vind zeer goede verzorging bij vrouwen zeer belangrijk.

  Zo kijk ik erg graag naar bijvoorbeeld een vrouw van ca. 55 jaar die geen make-up draagt, met toch een gladde gezicht (zonder botox) , met slechts dat 10 a 20 procent rimpels in haar (charmante) gezicht, vele malen mooier dan iemand ( jongere) vrouw met veel make-up.

  Uiteraard dat ze verder ook waxproduct(en) gebruikt en een bijpassende kapsel.

  Dus eigenlijk alles netjes verzorgt als voorkeur bij vouwen die ca. 30 a 35 jaar zijn met een verkeerde uitstraling.

  Het is maar net hoe men (mannen) het bekijkt. Zo ieders zijn voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.