Eén klik en alles is anders…

vakantieliefde

‘Ik kan het niet goed uitleggen, maar het klikt gewoon tussen ons’. Ken je die zin? Hij is vast al wereldberoemd want wie wil dat nu niet? Bij het hebben van een klik, heb je het zwaar te pakken. Op liefdesgebied welteverstaan. In relaties wordt het ultieme geluk vaak omschreven als het voelen van ‘de klik’. Maar wat is dat dan precies? En wanneer weet je dat het klikt tussen jullie twee?

Kwetsbaar opstellen

Een klik krijg je als je je volledig durft open te stellen. Dat is best eng en geeft je misschien het idee dat je snel gekwetst zult worden. Toch, als je jezelf kwetsbaar durft op te stellen, geef je de ander ook de kans om te zien hoe je echt bent. Je leuke en minder leuke kanten. Hij mag het allemaal zien. En wie weet, vindt hij het juist heel aantrekkelijk, die ochtendhumeur van je. Natuurlijk geldt andersom precies hetzelfde. De klik draait om een wisselwerking. Interactie op speciaal niveau.

Aan een half woord genoeg hebben

Wanneer je het gevoel hebt dat het ‘klikt’ tussen jou en je partner, is dat waarschijnlijk omdat je elkaar snapt en begrijpt. Een half woord is genoeg en soms hoef je elkaar maar kort in de ogen te kijken om precies te weten wat de ander jou wilt zeggen. Wanneer je op deze manier met elkaar kunt omgaan is dat best bijzonder, geniet ervan en koester het vooral!

Gevoelens ervaren

En dan, als je al een tijd met elkaar optrekt, je jezelf kwetsbaar durft op te stellen en ook hij zich heeft blootgegeven, dan ben je ineens in een stadium aanbeland waar je al voorzichtig kunt spreken van ‘de klik’. Je voelt je niet voor niets super goed bij hem, je kunt helemaal jezelf zijn en je vergeet de tijd als je samen bent. Je kunt met hem lachen want jullie delen zelfde humor. Hij luistert naar je en blijft luisteren, óok als je het verhaal die dag al een keer eerder verteld hebt.

Niet regisseren

Het klinkt super degelijk, oersaai en ontzettend simpel. Maar toch, in de praktijk is het niet zo makkelijk om jouw ‘klikkert’ tegen te komen. Je kunt het namelijk niet regisseren. Blijf jezelf en sta stil bij de momenten die je samen beleeft. Sta stil in het hier en nu. Langzaam groeit jullie band en dan is er een dag dat ook jij kunt zeggen: “Ik kan het niet goed uitleggen, maar het klikt gewoon tussen ons.”

Hoe zit dat bij jou, klik jij al?

_________________________________

Lees hier alle blogs van Floor!

Foto: Shutterstock – Conrado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.