Fleur: Veertig? Het nieuwe dertig!

vrouw-veertig

Als je dertig bent, ben je heel volwassen. Allang getrouwd, je hebt een huis gekocht en je krijgt een jubileumfeestje op je werk omdat je al jaren voor dezelfde baas werkt. Dat, en meer van die volwassen dingen. Want dertigers zijn oud, serieus en weten wat ze doen.

Maar dat was toen

Dat was toen. Toen we nog in de schoolbanken zaten en met elkaar fantaseerden wie het eerst ging trouwen. Een ver van je bed-show, maar die laatste jaren zijn verdomd snel gegaan. En nu is het zo ver, de dertig is bereikt. Heus niet oud, zeker niet serieus en dat jubileum kun je, na jaren van job-hoppen, ook wel op je buik schrijven.

40 is het nieuwe 30

Ik stel voor dat 40 de nieuwe 30 is! Tegen die tijd is het vroeg genoeg om de dingen op een rij te krijgen. Ik voel me nog altijd even jong als 10 jaar geleden, toch wordt er al jaren niet meer om mijn legitimatie gevraagd. En als ik ‘er helemaal af lig’, bedoel ik tegenwoordig dat ik met m’n werkkleding aan op de bank in slaap gevallen ben. Vroeger stond ‘eraf liggen’ nog symbool voor bezopen boven het toilet van de stamkroeg bivakkeren.

30 en heel gelukkig

Dertig, veertig of tachtig, ervaren of zoekende; wat maakt het ook eigenlijk uit. Ik ga genieten; vandaag, morgen en de rest van de week. En als ik terloops een keer volwassen word, dan is dat helemaal prima. Maar vandaag ben ik 30. Dertig en heel gelukkig.

Foto: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.