Boudoir fotografie; dit moet je weten!

boudoir-foto-sepia

Heb jij wel eens gehoord van boudoirfotografie? Boudoir betekent letterlijk “Een dame in haar private slaap- of kleedkamer” en dat is dan ook het uitgangspunt van deze stijl van fotografie. Wij vinden het echt prachtig, lees er hier alles over! 

Wat is boudoir fotografie precies?

Boudoir is een stijl fotografie die momenteel sterk in opkomst is. Het gaat hierbij om een fotoshoot van vrouwen in lingerie in een nette en sexy stijl. Dus denk hierbij niet aan platte en vulgaire foto’s, maar juist aan een stijlvolle, sensuele en glamoureuze shoot. De ronde vormen van het vrouwelijk lichaam lenen zich hier perfect voor, waardoor eigenlijk elk resultaat bijzonder uitpakt. Bekijk hier voorbeeld foto’s.

Voor wie is boudoirfotografie bedoeld?

Zo’n shoot is eigenlijk voor elke vrouw weggelegd. Het maakt niet uit of je klein, lang, dik of dun bent. Het is juist erg bijzonder is om je lichaam in zijn puurste vorm te laten fotograferen, iedere vrouw heeft mooie en minder mooie kanten. Vrouwen klagen vaak over hun figuur, maar de fotografen zullen -in overleg met jou- de mooiste kant in de foto’s gaan benadrukken. Dus maak je hier zeker geen zorgen over!

boudoir-foto-zwart-wit

Wat kun je doen om de zenuwen te verminderen?

Hoewel het super spannend is om jezelf open te stellen voor zo’n fotosessie, zul je merken dat het tijdens de shoot het steeds gemakkelijker gaat. Boudoirfotografen begrijpen als geen ander hoe spannend het voor je is en zullen je helpen je op je gemak te stellen. Ook helpt een lekker muziekje op de achtergrond je te ontspannen, vraag hier gerust naar.

Je kunt er ook voor kiezen om iemand mee te nemen, je vriend of vriendin. Wees er wel zeker van dat de aanwezigheid van een extra persoon niet nog meer spanning met zich meebrengt.

Wat doe je aan bij een boudoirshoot?

Voor een typische boudoirshoot is het gebruikelijk om meerdere lingeriesetjes en evt. een corset mee te nemen die mooi zitten. Pak gerust uit met de setjes, maar doe vooral iets aan waar jij je prettig in voelt. Verder is het een aanrader om in ieder geval een aantal van de onderstaande dingen mee te nemen zodat je lekker kunt afwisselen in de foto’s:

 

– Schoenen; vooral hoge hakken, sexy laarsjes;
– Kousen, panties, jarretels;
– Accessoires zoals kettingen, oorbellen, sjaaltjes, voiles;
– Overhemd van je partner, boxershort, stropdas;
– Eventueel wat leuke persoonlijke dingen van je partner zoals golfset, tennisracket, voetbal oid.

Leuk cadeau voor je huwelijk of jubileum!

Naast dat het natuurlijk super bijzonder is om jezelf op zo’n bijzondere wijze vast te leggen, wordt het ook vaak cadeau gedaan aan een vriend of (aanstaande) man voor een verjaardag, jubileum of huwelijk. Want wat geef je een man die vaak alles al heeft? Zo’n uniek cadeau zal hem stijl achterover doen slaan!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en andere foto’s?
Kijk dan op Boudoir Fotografie Vianen; zij hebben veel tips, ervaring en zijn niet duur.

 

Foto’s: Boudoir Fotografie Vianen
Advertorial

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.