Zoenen: wat zegt het?

Zoenen blijven mysterieus. Soms kan een kus een enorme chemie bewerkstelligen, een andere keer prikkelt het nauwelijks. Vaak is het een gevoel en moet je luisteren naar je eigen intuïtie.  Zeker als je iemand leuk vindt, zal elke kus of andere aanraking je aan het denken zetten. Wat betekent het voor hem? Vindt hij me leuk? Er zijn er een aantal dingen die je kunt zeggen over diverse manieren van kussen, misschien helpen deze tips je op weg om er een betekenis aan te geven.

Handkus

Bij een handkus geef je een kus op je eigen hand en blaas of zwaai je deze in de richting van de ander. Vaak wordt de handkus nog ‘extra’ gegeven, bovenop een eerder afscheid. Dit toont waardering en is een vriendelijk gebaar naar de persoon in kwestie.

Drie kussen op de wang

In Nederland is het gebruikelijk om bekenden gedag te zeggen met drie kussen op de wangen, waarbij de wang nauwelijks met de mond geraakt wordt. Deze manier van afscheid nemen is redelijk formeel. Neemt jouw date met op deze manier afscheid van je? Dan is dat meestal niet echt een aanzet tot meer.

Voorhoofd kus

Krijg je een kus op je voorhoofd, dan kan dit een verwarrend signaal zijn. Het is niet heel intiem, maar ook zeker niet doorsnee. Hij gedraagt zich als een echte gentleman en wil je toch laten zien dat jij wel bijzonder voor hem bent. Koester zijn charme.

Kus op de wang

Krijg je een kus op je wang, dan is het vaak lastig om te interpreteren wat hij daarmee wilt zeggen. Zo’n kus is veilig om te geven en geeft de ander min of meer het signaal dat je niet wilt overhaasten. Toch laat het een lichte interesse zien, zeker als het een dikke kus is. Wil je met hem verder gaan, dan moet het natuurlijk na een aantal dates niet zo blijven.

Kus op de mond

Krijg je een kus op je mond van je date, dan is er praktisch altijd interesse. Zeker als jullie nog in de prille date-fase zitten, dan is dit positief nieuws. De kans dat het doorgroeit naar meer zit er zeker in.

Koppels geven elkaar ook vaak een kus op de mond. Dit is vaak een lieve en intieme manier van elkaar begroeten, gedag zeggen of bedoeld als lief kusje tussendoor.

zoenen-koppel

Hij pakt je hoofd vast tijdens de zoen

Pakt hij jou gezicht vast tijdens het zoenen? Dan is hij in ieder geval intens bezig met jullie kus en probeert jou mee te slepen in zijn passie. Het geeft vaak een mannelijk signaal af omdat hij jou daarmee haast letterlijk verovert.

Tongzoen

De tongzoen is misschien wel de meest besproken zoen van allemaal. Deze kus blijft iets magisch houden, omdat je het niet zomaar doet. Het tongzoenen begint met kussen op de mond dat doorgaat in het aanraken van de tong van de ander. Dit kan heel subtiel en plagerig gaan, maar ook erg wild. Het is zeker een teken dat de persoon gepassioneerd van jou is en fysiek en intiem contact niet mijdt.

Bij koppels loopt zo’n gepassioneerde tongzoen vaak uit een vrijpartij en zo niet, dan worden er zeker hier en daar wat zenuwen geprikkeld.

Reizende kus

Met de ‘reizende kus’ wordt gedoeld op de kus die begint op de lippen, rustig aan verschuiven naar andere delen van het gezicht om vervolgens de weg af te leggen naar de hals en de rest van het lichaam. Het wordt praktisch altijd ingezet om de ander te verleiden. In feite is deze manier van kussen onlosmakelijk verbonden aan intimiteit en loopt meestal uit in seks.
zoenen-seks

Ogen open of gesloten tijdens het zoenen?

Houdt hij zijn ogen open tijdens het jullie zoenpartij? Dat suggereert dat hij meer een toeschouwer is dan een deelnemer. Het sluiten van de ogen verhoogt de tastzin waardoor je volledig ontvankelijk opstelt en het kussen beter kunt ervaren.

Tip: Te vroeg voor een zoen, maar 3 losse kussen te formeel?

Heb jij een afspraakje of date en vind je het te vroeg om af te sluiten met een zoen, maar is drie kussen op de wang weer een beetje afstandelijk? Dan kun je er voor kiezen om de ander één dikke kus op de wang te geven of een stevige knuffel. Dit toont respect, geeft de ander ruimte maar toont zeker ook blijk van waardering.

Koppels zoenen steeds minder

Naarmate een relatie langer stand houdt, zoenen koppels steeds minder met elkaar. Waar je in het begin niet van elkaar kon afblijven en jullie bijna al zoenend door het leven gingen, verdwijnt deze romantische kus gedurende de relatie als sneeuw voor de zon. Toch is zoenen met je partner erg waardevol en zal de romantiek en de kriebels weer flink doen opwaaien. Dus ladies, verras je vent af en toe met een lekkere uitgebreide zoenpartij!

 

Foto 1: Shutterstock – Alex Andrei
Foto 2: Shutterstock – Aleshyn_Andrei
Foto 3: Shutterstock – MJTH

 

5 Comments

  • Ik heb twee nichten,een tweeling die ik al jaren niet meer gezien heb,maar nu hebben we terug contact.
    Ze zijn allebei weduwe. Als we mekaar ontmoeten word er gekust,mijn ene nicht laat zich op de wang kussen maar mijn andere nicht kust mij op de mond. Wat moet ik daar nu bij denken.Zou die iets voelen voor mij?
    Waarom kust een vrouw een man op de mond die geen relatie hebben?

    • Hoi Bob, dat je ene nicht je op de mond kust wil niet zeggen dat ze iets voor je voelt (richting relatie gebied), het kan ook zijn dat ze gewoon heel vertrouwd met je is. Een vriend van mij zoent ook bijna iedereen op de mond (mannen en vrouwen), maar simpelweg omdat hij ze heel erg mag en vertrouwd met ze is. Als je je er onprettig bij voelt of precies wil weten waarom ze dit doet, kan je het haar natuurlijk vragen. Dan is er voor jullie beiden duidelijkheid.

  • Een jongen kuste mij op mn voorhoofd toen hij een feestje verliet. We hadden elkaar lang niet meer gezien, maar we zijn altijd al beste vrienden geweest. Toen we elkaar weer eens zagen, leek het alsof we elkaar gewoon de hele tijd gezien hebben. Hij kuffelde me toen hij me zag en tilde me op. Hij was echt heel erg blij om me te zien. Bijna het hele feestje hebben we zitten praten en we hebben gelachen. Wat zal dit kunnen betekenen? Help me!

  • Beste Anolies, hij houdt van je, dat is duidelijk, maar niet noodzakelijkerwijs op de verliefde manier. Het is aan jou om aan te geven wat jij voelt en dan te kijken hoe hij op jouw signalen reageert. Wees niet teleurgesteld als hij alleen maar beste vrienden wil blijven. En als je erg moedig bent, kun je er met hem over praten, misschien wat later?

  • Ik verstond iets verkeerd dus denkt nu iemand dat ik getongt heb maar dat is niet zo maar al zeg ik dat ik het verkeerd heb verstaan gaan ze meteen het heel erg op me af reageren wat moet ik doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.