Tinder openingszin voor vrouwen; zo maak je hem enthousiast!

tinder-openingszin

Datingcoach Daan de Ram geeft advies aan mannen. Veel van de vragen van mannen gaan over Tinder over wat ze nou moeten zeggen tegen vrouwen. Zelf is Daan ook actief op de datingapp, vandaag deelt hij een paar van zijn ervaringen en tips.

Hoe begin je een gesprek op Tinder?

Als je zelf al langer actief bent in welke vorm van online dating, dan merk je dat de meeste mannen vrijwel allemaal hetzelfde tegen je zeggen. Meestal “hoi” of “hoe is je dag?”. Ik krijg hier soms wel eens klachten over van vriendinnen, “al die mannen zijn zo saai!” zeggen ze dan. Na zelf een paar datingapps te proberen, kwam ik erachter dat veel vrouwen óók ongeveer dezelfde dingen sturen. Toch vind ik “hoi” niet eens zo’n slechte openingszin, je geeft een teken van leven en legt het balletje vervolgens bij hem neer. Toegegeven, het is wel lastig om hier wat origineels op terug te zeggen. Daarom geef ik je vandaag tips voor je Tinder gesprekken.

De beste soort openingszin voor Tinder

Zowel voor mannen als voor vrouwen geldt: Gebruik geen knip-plak zinnetjes, maar gebruik je zintuigen. Kijk even goed naar zijn profiel, kijk juist naar de dingen die niemand verder opvalt. Vraag jezelf af waar je hem een beetje op kan plagen, waar je een origineel complimentje op wilt geven en waarom hij juist voor deze foto’s koos. Misschien is hij apetrots op zijn sport / werk / hond en is het leuk om daarop in te haken. Zijn biografie doorlezen voor gemeenschappelijke interesses is daarvoor ook heel handig.

Tip: En als je dan al een knip-plak openingszin stuurt, zorg dan dat je zijn naam noemt in het bericht. Hierdoor maak je je berichtje meer persoonlijk. Iemand zijn naam is het mooiste woord van iedere taal (voor diegene), gebruik dat dus in je voordeel. Straks zal ik je zo’n knip-en-plak zin geven.

Voorbeeld van inspelen op zijn profiel

In mijn profiel heb ik een beetje uitdagende tekst staan. Namelijk dat ik niet kan wachten om je te verslaan met een potje Jenga en dat je tegen je verlies moet kunnen. Sommige vrouwen spelen daar op in door te zeggen dat ze van me gaan winnen, of dat ze een Jenga grootmeesteres zijn en dat ik geen idee heb wie ik in huis haal. Doordat ze goed kijken naar het profiel, doen ze het gesprek gemakkelijk op gang brengen.

Een knip-en-plak zin

Stel nu, dat hij een beetje een blanco profiel heeft. Enkel selfies, geen beschrijving. Wat moet je daar nu weer mee? Ik zal je daarvoor een Tinder openingszin geven. Je gaat een slim psychologisch principe inzetten. Nieuwsgierigheid. Wanneer is onze nieuwsgierigheid het meest groot? Wanneer we iets niet weten… dat over onszelf gaat!

Je kan hem dus laten reageren op Tinder door tegen hem te zeggen: “Hey [naam], weet je wat er leuk is aan jouw uitstraling?” Tja, wie kan daar nou niet op reageren! Natuurlijk moet je wel een leuk antwoord bedenken. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat hij een goede mix lijkt te zijn tussen stoer en lief.

Welke lengte moet een berichtje hebben?

Je hebt op Tinder soms 2 uitersten. Sommige mensen schrijven je enkel antwoorden als “hoi” en “haha”, terwijl anderen je hele boekwerken sturen aan informatie. Denk er niet al te veel over na hoor, maar stuur minder lange teksten zoals met doet op een datingsite. Liever berichtjes van rond de 5-30 woorden. Een goede manier om hiermee om te gaan is door hem te spiegelen.

Is het je wel eens opgevallen dat flirtende mensen vaak hun lichaamstaal van elkaar overnemen? Plots staan ze beide in een vrijwel identieke pose. Jij kan hetzelfde doen door de lengte van je berichtjes aan elkaar te laten matchen. Uiteindelijk is het belangrijker wat je stuurt, dan wanneer en hoelang. Dus focus je op hem een persoonlijk bericht sturen en je inbox vult zich met leuke reacties. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.