In welke stad kun je het best op de knieën gaan?

koppel-aanzoek-rome

De meeste mensen doen het maar één keer. Op je knieën gaan of dé vraag stellen. Een huwelijksaanzoek doen, is een van de meest bijzondere momenten uit je leven. De voorbereidingen voor dit moment kunnen uitvoerig zijn, of het gebeurt juist spontaan. Hoe dan ook, een mooie locatie is met een fijne sfeer is een goede achtergrond voor dit romantische moment. Welke steden zijn het beste decor voor de grote vraag? Hotels.com zocht het voor je uit en stelde een top 10 samen van de beste steden om een huwelijksaanzoek te doen.

1 Sevilla

De hoofdstad van de provincie Andalusië is een romantisch decor voor elk moment en een huwelijksaanzoek past helemaal bij deze mooie Spaanse stad. Slenter over de binnenhofjes met fonteinen en aanschouw de geuren en kleuren van de flora, bewonder de architectuur en geniet van heerlijke tapas. Maak een wandeling door de romantische tuinen van het Maria Luisa Park. In dit park ligt het Plaza de España, dat uitzicht biedt over de fonteinen, bootjes en het park. Er staan keramieken bankjes waar je op kunt gaan zitten óf waar je dé vraag kunt stellen.

2 Melbourne

Deze stad aan de andere kant van de wereld heeft van alles te bieden. Melbourne heeft vele leuke straatjes, restaurants en mooie hotels. Op Federation Square en de promenade bij St. Kilda zijn veel bezienswaardigheden en tapas barretjes. Aan de drukte ontsnappen kan ook; net buiten Melbourne ligt de Yarra Valley, een romantische wijnstreek met kleine dorpjes en mooie natuur. Een pick-nick is hier zeker de moeite waard. En als je toch op je knieën op een kleedje zit….

3 Venetië

Deze drijvende stad is bij iedereen bekend als romantische setting voor een weekend weg en voor het bewonderen van architectuur en kunst. Hoe kun je niet verliefd zijn op deze stad en op elkaar, als je door de kleine straatjes en over ontelbare bruggetjes loopt? De straten van water op de achtergrond, waar gondels op drijven met gondeliers in mooie klederdracht maken het plaatje af. Het is zoeken naar de beste plek voor een aanzoek, want de pleinen, bruggen, terrassen en trappen maken het moeilijk kiezen.

4 Rome

De Trevifonteinen, de tuinen van de Villa Borghese, de vele pleinen, Rome biedt voor elk wat wils. Bijna elke plek in deze historische stad is romantisch. In de wijk Trastevere flaneren stelletjes over de Piazza Stanta Maria en kun je op een terrasje zitten of op de trappen van de fontein. Het Piazza della Rotonda is klein maar sfeervol en biedt een mooi uitzicht op het Pantheon. Er zijn eindeloos veel bekende pleinen en plekken, maar de kleine verborgen straatjes, cafeetjes en verscholen kerken zijn ook mooi en romantisch. Een ijsje eten of een aanzoek doen? Het kan hier allemaal en overal.

5 Sint Petersburg

Een van de steden van Europa, die steeds populairder is als bestemming voor een stedentrip, is Sint Petersburg. De stad kenmerkt zich door een groot aantal mooie gebouwen en bijzondere plekken. De stad wordt wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Tijdens een van de vele bootttochtten die worden georganiseerd, vaar je langs de mooiste bezienswaardigheden. De Hermitage is hier gevestigd, een van de grootste musea ter wereld, waar je uren naar pracht en praal kunt kijken. Slaan de zenuwen toe voor hét moment om een aanzoek te doen? Neem snel een glaasje Vodka, zoals in de rest van het land, is deze drank in Sint Petersburg Vodka overal te bestellen.

 

Foto: Flickr – José Manuel Ríos Valiente

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.