Sex als je kinderen hebt; hoe dan?

sex-bevalling-hoe-vaak

Het schijnt zo te zijn dat wanneer je in je eerste jaar van je relatie een boon in een pot doet bij elke keer dat jullie sex hebben en na het eerste jaar er juist elke keer een úit haalt na de sex, deze pot pas na 10 jaar leeg is. Jep. Tien. Jaar.

De echte boosdoener

Nee, gemiddeld genomen neemt je frequentie sex niet echt toe naarmate je langer bij elkaar bent. Maar de echte boosdoener? Dat zijn kinderen. Bij de meeste gezinnen is het rond 18:00u spitsuur. Even gauw eten maken, het tafelritueel volgens het boekje afhandelen, in bad en naar bed. Als je dan om 20:00u ‘vrij’ bent, ben je ook moe. Na een drukke (werk)dag, hunker je naar een moment voor jezelf. En dan is het vaak alweer snel laat, want in de vroege ochtenduurtjes gloort je kleine nachtegaaltje je weer wakker.

5 tips voor je sexleven

Dat het dan meestal niet van stomende sex komt, klinkt logisch. Toch is dit het niet. Van op de bank hangen wordt geen enkele relatie beter en bovendien krijg je daar ook weinig energie van. Dus aan de slag! Wij geven je tips:

1. Zorg dat je elkaar op de eerste plek zet en je kinderen op de tweede, nadat de kids op bed liggen. Samen ben je een team!

2. Om je optimaal te laten ontspannen is het fijn om zeker te weten dat de kinderen niet zomaar de slaapkamer binnen kunnen komen. Zorg voor een goede oplossing!

3. Spontane zin? Dat soms ver te zoeken. Zin moet je steeds vaker maken. Zodra je dit weet kun je dat accepteren en er actief aan werken. Vaak heeft er 1 wel zin en de ander niet. Zorg dan dat de ander ook in de mood komt, je zult zien dat je achteraf beide blij bent.

4. Blijf er aantrekkelijk voor elkaar uit zien. Dus hup, joggingpak uit, niet altijd make-up en futloos door het leven gaan en blijf lekker in je vel zitten door regelmatig te bewegen.

5. Verras elkaar en neem de tijd voor elkaar. Ga eens een avond samen muziek luisteren met een lekker wijntje of regel een oppas en neem de ander spontaan mee uit eten. De qualitytime zal jullie liefdesleven goed doen!

 

Foto: Shutterstock – Samuel Borges Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.