Seks tijdens menstruatie

Ongesteld

Seks tijdens de menstruatie; veel meiden moeten er niet aan denken maar sommige hebben er geen problemen mee. Wij zetten de voors- en tegens tegen elkaar af. 

Ongesteld en toch vrijen

Hoewel veel meiden het niet of minder prettig vinden om tijdens de maandelijkse periode te vrijen, hebben andere vrouwen tijdens de menstruatie een verhoogd libido en daardoor extra zin in seks. Beide opties zijn natuurlijk prima, vrijen moet immers te allen tijde een fijne ervaring zijn. Daarom is het van belang dat zowel de man als de vrouw er geen probleem mee heeft.  Mocht één van beide zich niet prettig of onzeker voelen bij de situatie dan moet je het niet doen. Gewoon een paar dagen wachten en het bed is weer all yours!

Voordelen en nadelen

Ga je toch aan de slag, dan kan het bloed het effect van een glijmiddel hebben, waardoor het vrijen extra soepel verloopt. En met een handdoekje eronder blijft het bed ook nog schoon, natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de mate van bloedverlies. Er zijn verder geen redenen waardoor seks tijdens deze periode afgeraden zou worden. Mocht één van beide drager zijn van het hiv-virus, dan is de kans op overdracht in deze periode vergroot en het is dan ook absoluut niet aan te raden om dit risico te nemen.

Zwanger worden

Zit je in de stopweek van de pil of in de nuvaring-vrije week dan is, mits je het anticonceptiemiddel correct gebruikt, vrijen in deze periode geen reden tot zwangerschap. Zonder anticonceptiemiddel is het wel mogelijk om in deze week zwanger te worden. De kans hierop is wel verkleind, maar altijd aanwezig.

Vrijen onder de douche

Wanneer je je niet prettig voelt bij het eventuele bloed op je witte lakens, dan kan vrijen onder de douche een goed alternatief zijn. Het water zal het bloed wegspoelen en na afloop ben je gelijk schoon en fris.

seks bad

Alternatieven

Wil je toch genegenheid, maar voel je je niet prettig om jezelf bloot te geven? Verras dan je partner met een lekkere massage of een beetje quality time voor hem. De volgende keer ben jij weer aan de beurt!

Wat jij wilt!

Het allerbelangrijkste is dat je de keuze maakt op hetgeen waar jíj je prettig bij voelt! Doe het absoluut niet voor de ander. En geef toe, een lekker weekje met wat tijd voor jezelf is toch ook wel eens heerlijk!

 

Foto 1: Shutterstock – Lighthunter
Foto 2: Shutterstock – ImageryMajestic

3 Comments

  • Voor mij geen seks als ik ongesteld ben. Word niet echt opgewonden van al dat bloed en ik vind het wel even rustig zo’n weekje zonder seks haha!

  • Ik kan het niet helpen last te hebben van een verhoogd libido in die periode! Gelukkig zit ik al jaren met een spiraal waardoor bloedverlies vrijwel niet voorkomt en m’n partner enkel kan genieten van mijn enorme willetje!

  • ik heb al 3 dagen achter mekaar seks gehad en dat was superlekker! ik ga nu nog meer seksen
    oke mijn man is het compleet niet zat met de seks en we seksen nog nu want de pimelkonten
    moet je ook doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.