Een ‘relatie dingetje’

relaxen-natuur

“Wat is het nu, hebben jullie nu een relatie?” Je verslikt je haast in je drankje en denkt: ‘relatie!?’ Dat woord ken ik niet. Sterker nog, van het woord alleen al krijg je de kriebels. Want het klinkt zo serieus. Je gaat voor je gevoel een verbinding aan met iemand en dan zul je toch enige vrijheid opgeven. Bovendien zit je niet te wachten op vragen van familie. Want zeker weten dat ze je gaan uithoren. Nee een relatie is voor jou een echte ver-van-je-bed-show!

Lekker losjes

Maar goed, geen relatie dus. Je hebt het te druk met scharrelen. Want daar is niks engs aan. Die ‘relaties’ duren toch hooguit 1 á 2 uur. Of als het heel gezellig was zelfs een nachtje. Ook niets om je zorgen over te maken. Misschien is het hebben van een scharrel daarom ook wel zo aantrekkelijk. Je spreekt immers alleen met elkaar af voor de lusten en niet de lasten. Geen relatie dingetje voor jou dus.

Facebook-official

Maar lijkt het toch wat vastere vormen aan te nemen, dan is er altijd Facebook nog. Ook zoiets bijzonders. Want wanneer maak je een (prille) relatie Facebook-official? Het delen van je relatie-status kan best een dingetje worden. Met één druk op de knop staat het er: HEEFT EEN RELATIE. Klinkt wel definitief. Je moet dan ook wel vrij zeker zijn van je zaak, want als je het twee weken later weer moet omzetten naar ‘vrijgezel’, weet je zeker dat je daar opmerkingen over krijgt.

In een relatie?

En dan, dan ben je al geruime tijd samen. Er ligt ondertussen al meer kleding bij hem thuis dan in je eigen kledingkast en ook beschik je al over een huissleutel van zijn appartement. Je staat er niet bij stil maar toch, je kunt er eigenlijk niet onderuit dat jullie toch écht een relatie hebben. Maar wanneer benoem je het ook zo? Maak jij het bespreekbaar of druk je liever geen stempel op datgene wat jullie hebben?

_________________________________

Lees hier alle blogs van Floor!

Foto: Shutterstock – Belodarova Kseniya

1 Comment

  • Uieindelijk moet je wel, maar ik heb wel lang gewacht tot ik het zeker wist om het besrpeekbaar te maken. Mijn facebookstatus is nog steeds niet aangepast haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.