De perfecte date!

eerste-date

De eerste date, we hebben het allemaal meegemaakt. Bioscoop, hapje eten, borreltje of flink uitpakken? Hoe ziet de ideale date er uit volgens mannen?

Het panel

Toon (32), projectleider
Stein (28), accountmanager
Jasper (32), leraar
Ron (33), jurist
George (31), zelfstandig ondernemer

Mijn ideale eerste date?

Toon: Zelf heb ik niet zoveel ervaring met daten, nooit echt gedaan. Maar als ik me bedenk moet het in ieder geval allemaal heel relax verlopen. Geen duur restaurant, geen tent waar alleen maar champagne gedronken wordt, maar juist een ontspannen plek waar je jezelf kan zijn, vrijuit kan lachen en een beetje leven in de brouwerij is. De kans om bekenden tegen zou komen zou ik ook alleen maar leuk vinden, want dan kan je meteen aan elkaar zien hoe de ander daarmee om gaat.

Stein: Zelfde hier. We spreken ergens af bij een leuk eetcafe bekend, beetje hip, gemakkelijk maar toch van bepaalde klasse. Een zaak waar ik bekend ben in meer of mindere mate, ik moet me er goed voelen. In het ideaal beeld besteld ze een cava, prosecco of droge witte wijn. De drankjes die je kiest zeggen veel over de stemming en haar smaak. We praten eerst over koetjes en kalfjes daarna over dagelijkse bezigheden, algemene interesses, afkomst en misschien zelfs toekomst. Na het eerste drankje zijn we zo leuk in gesprek geraakt dat we maar een flesje bestellen en vervolgens de ober een keer of 4 teleur moeten stellen omdat we nog niet op de kaart hebben gekeken. Uiteindelijk bestellen we een hapje en blijven nog lang hangen en praten.

 

“Een spontaan verrassend en unieke avond”

 

Jasper: Voor mij ook lekker hapje eten, bij voorkeur een heerlijke maaltijd bij de Libanees. Door de ongebruikelijke gerechten blijven de gesprekken over reizen en ideeën over het leven vanzelf komen. Daarna belanden we in een café en uiteindelijk via een eigenlijk te doorzichtig smoesje bij haar thuis.

George: Hmmm… ik vind het lastig. Eigenlijk weet je achteraf pas wanneer deze perfect was. Zelf vind ik het fijn om in ieder geval de tijd te nemen elkaar te leren kennen tijdens een drankje en hapje.

Ron: Ik ga voor een spontaan verrassend en unieke avond, dus bijvoorbeeld naar een spontaan concert in het Vondelpark openluchttheater. Niet iets standaards als naar de bioscoop of haar verrassen met rozen op haar werk.  Ik vind het leuk als we er beide een speciale herinnering aan houden.

daten

Stein: Ik vind het ook echt belangrijk dat we overeenkomstige interesse hebben en veel kunnen lachen. Dat de energie er vanaf spat en alles vanzelf lijkt te gaan. Het afscheid is, bij de perfecte date, een gevecht tussen gevoelens en ratio. Met haar mee naar huis gaan of niet? Dat bevredigd misschien enkel op korte termijn. De date wordt wel afgesloten met een zoen en ik ga met kriebels in mijn buik richting huis. Ik hoop dat zij hetzelfde voelt….

George: Zeker. Een gezellige avond mag van mij altijd eindigen in een goede kus!

 

“Het mag altijd eindigen in een goede kus”

 

Toon: De date zeker eindigen met een kus en als het meer dan gezellig was dan ook wel bij elkaar in bed. Afhankelijk van de aantrekkingskracht zou er van alles kunnen gebeuren..

Jasper: Precies. Dat symbolische kopje thee staat koud te worden omdat we al lang opgaan in het kussen. En wat mij betreft steeds verder…

George: Maar ook wij mannen vinden de spanning leuk. Maar ik denk wel dat deze vaak wordt verhoogd met “wat” geduld. Je snapt wat ik bedoel. Niet ‘teveel’ geduld natuurlijk.

Stein: Sluit ik me bij aan!

 

Foto 1: Shutterstock – Peter Bernik
Foto 2: Shutterstock – Vgstudio

1 Comment

  • Leuk om te lezen wat mannen hierover denken, echter waar ik mij toch elke keer weer over verbaas is de manier waarop mannen denken qua eerste date en wel/niet naar bed met iemand gaan.

    Het liefst willen ze het (bijna) allemaal, maar als het er eigenlijk op neerkomt is er een verschil tussen de ‘perfecte’ eerste date en alle andere dates. Want als de date perfect is dan is het wel oke, maar als het een gewone date is en de heren gaan met de dame mee naar huis wordt ZIJ bestempelt als te makkelijk……. ZUCHT

    (en nooit nadenkend over het feit dat mannen nog altijd het meest makkelijke zijn en daar is natuurlijk nooit wat mis mee want het zijn mannen, niet dat vrouwen ook behoeftes hebben of dat zij misschien diegene zijn die denken dat jullie geweldig zijn tijdens een date en denkt dat je het voor de verandering wel waard bent en niet een one-night stand).

    Zulke dubbele standaards!

    Misschien zou het weer fijn zijn om het volgens de wat oudere normen te gaan doen, en gewoon lekker wachten tot de 3e date tenminste. Dan heb je tenminste wat tijd om elkaar te leren kennen en vaak kom je er dan ook sneller achter of ze het werkelijk menen of dat het alleen maar om sex gaat! (als je tenminste geinteresseerd bent in een echt begin voor een relatie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.