Marleen: En dan ben je jarig en bereik je the magic 3-0 !

30-dertig-kinderen-trouwen

Wanneer jullie dit lezen is er iets gebeurd wat ik niet tegen kon houden. Hoe erg ik ook mijn best deed om het uit te stellen, de tijd heeft mij ingehaald. Je raadt het waarschijnlijk al, ik ben 30 geworden. The Magic 3-0! Behalve dat er visite langskwam en ik taart serveerde, merkte ik er eigenlijk weinig van.. Ik voel mij al heel wat jaren 25 jaar oud, en ik ben van plan om dat nog heel lang vol te houden.

Terwijl het net even lekker rustig was rondom het onderwerp ‘kinderen’ en ‘trouwen’, doet het feit dat ik nu 30 ben weer heel was stof opwaaien. Op verjaardagen, feestjes en ja zelfs op straat, we zijn nergens meer veilig. Schuilen kan niet meer!

We zoeken nog sponsors

Tegenwoordig heb ik een heel interessant antwoord gevonden op de vraag: ‘wanneer gaan jullie nou eens trouwen?’. Ik raad het iedereen aan om het ook eens uit te proberen! Zodra je in een gesprek bent met iemand waarvan je zeker weet dat dit weleens een gesprek kon zijn waarin je straks moet verantwoorden waarom je nog niet bent getrouwd, haal dan diep adem.

Zodra die vervelende vraag door jouw gesprekspartner is gesteld zet jij jouw allerliefste glimlach op en zegt: ‘Wij willen echt heel graag trouwen, maar we zoeken nog sponsors’. Ik heb het nu een paar keer uitgeprobeerd en in de meeste gevallen reageren de personen hetzelfde. Het begint met mij heel raar aan te kijken, daarna gaat de linkerwenkbrauw iets omhoog en druipt diegene langzaam maar zeker af. Missie geslaagd! Wie wil er nog meer met mij kletsen over trouwen en kinderen?

Fiat Multipla

En eigenlijk vind ik het ook wel een beetje zielig voor Meneer, als hij weer eens onder vuur komt te liggen wanneer we op een verjaardag of feestje zijn. Alle ogen op hem gericht en degene die dan DE vraag der vraag stelt ook nog zo kijkt van ‘Ja Meneer, red je hier maar eens uit!’. Gemeen vind ik het. Ik vraag toch ook niet aan mensen waarom zij het in hun hoofd halen om in een Fiat Multipla te rijden of waarom zij kiezen voor een kapsel á la Gerard joling-tijdens-het-songfestival-1988? Men zegt dan wel dat tegenwoordig iedereen zo met zichzelf bezig is, nou daar merk ik dus vrij weinig van. Waarom is het zo moeilijk voor sommige mensen om te begrijpen dat ook zonder getrouwd te zijn, het leven heel leuk kan zijn?

Nobelprijs

Maar met deze nieuwe tactiek zie ik weer mogelijkheden. Als ongeveer de helft van de mensen na mijn antwoord stopt met het stellen van deze irritante vraag, dan ben ik een heel blij mens! En zo heb ik, weliswaar op mijn eigen manier, toch weer een steentje bijgedragen aan een betere wereld. Een Nobelprijs zal het vast niet opleveren, maar wel een paar verjaardagen en feestjes per jaar die nu een stuk gezelliger zullen verlopen, ook voor Meneer. En daarnaast hoef ik me niet meer druk te maken om de lelijkste auto van de afgelopen 10 jaar of New Kids-kapsels. Twee vliegen in één klap.

Hoop

Na een bezoekje aan de supermarkt besefte ik gelukkig dat lang niet iedereen in mijn omgeving bezig is met mijn leeftijd. Bij het afrekenen van 1 kratje bier werd er zowaar gevraagd om mijn legitimatie. Jawel, er is nog hoop!

_________________________________

Lees hier alle blogs van Marleen!

Credit: Shutterstock – Goran Bogicevic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.