Ik wil trouwen, maar mijn vriend vraagt me niet. Hoe nu verder?

aanzoek-trouwen

Je bent al een tijdje aan het smachten naar het moment dat je ten huwelijk gevraagd wordt. Je kan niet wachten tot hij op zijn knieën gaat en jij eigenlijk je droombruiloft kan realiseren. Hoe kun je hem nou subtiel de goeie kant op pushen? Read & learn!

Hij moet er klaar voor zijn

Dit is eigenlijk wel het grootste obstakel, want hoe leuk hij jou ook vindt.. het kan nog altijd zo zijn dat hij niet klaar is voor ‘de volgende stap’. En dat hoeft niets te zeggen over zijn liefde voor jou, maar vooral over zijn eigen angsten om zo’n stap te zetten. Dus ja, als hij er echt niet klaar voor is, dan valt er weinig te pushen en dan is wachten de enige optie.

Een ultimatum stellen is geen goede keuze

We horen steeds vaker dat vrouwen hun mannen een ultimatum geven, maar dat is eigenlijk niet de juiste manier. Zo dwing je hem tot deze keuze en het ‘willen trouwen’ moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Dus mocht je op het punt staan om tot zo’n conclusie te komen, ga dan eens een serieus en goed gesprek met hem aan.

Praat over de toekomst

Ga met je partner praten over de toekomst en jullie visie hierop, zonder dat hier verwijten aan te pas komen. Dus start een open gesprek over hoe hij de toekomst ziet en bespreek daar allerlei diverse onderwerpen (huis, werk, woonplaats, kinderen en dus ook trouwen). Zo kun je je hopelijk beter inleven in zijn kant van het verhaal en weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Daarmee kom je een stuk verder dan (tevergeefs) zitten wachten.

Geef ook aan wat jouw verwachtingen zijn en hoe jij dingen voor je ziet. Maak samen eens een vijf-jaren plan; waar willen jullie over vijf jaar staan? Als jullie visies daarover heel erg uiteen liggen, dan moet je het of accepteren of middelen of verder kijken. Het afdwingen van een huwelijk is niet echt een goede start en ook niet de manier waarop je wilt trouwen.. toch?

Spreek met vrienden af die ook getrouwd zijn

Vaak vinden mannen het spannend om een stap te zetten, waar hij nog niet zo bekend mee is. Dus als zijn vrienden nog ‘lang leven de lol’ types zijn en zich verder niet binden (in welke vorm dan ook), dan kan het goed zijn dat hij zich daarmee identificeert. Dit is immers zijn referentiekader.

Om hem ook de andere kant te laten zien (want trouwen is natuurlijk super leuk!), kun je wat vaker afspreken met vrienden die al wel getrouwd zijn. Dan ziet hij namelijk dat getrouwd zijn helemaal niet zoveel anders is en hoort hij ook de andere kant van het verhaal. Plan daarom leuke afspraken met andere getrouwde koppels en bespreek het onderwerp dan ook. Het kan goed zijn dat het zijn visie hierover langzaam maar zeker verandert.

Vraag hem

En als je echt niet kan wachten en je romantische en traditionele kijk op het trouwen kunt parkeren, dan kun je hem altijd nog ten huwelijk vragen. Zou jij dat doen?

 

1 Comment

  • Ik heb advies nodig!

    Al 7 jaar zijn wij samen, al vanaf het begin bleek dat wij allebei de zelfde levensloop in gedachten hadden. Eerst Huisje boompje beestje, dan trouwen en dan kinderen.
    Inmiddels hebben wij sinds 3 jaar een koopwoning, 2 katten, en we hebben beide een vast contract.
    Regelmatig fantaseren we dan ook over trouwen. Vorig jaar september hebben wij zelfs mooie ringen gekocht toen we op vakantie waren. ( Aangezien dat ook wat in de kosten zou schelen). Inmiddels zijn wij 13 maanden verder en we lopen zelfs sinds 1 maand bij de gynaecoloog om alles eens goed te laten onderzoeken aangezien ik sinds 2 jaar gestopt ben met de pil. En nu vraag ik mij toch wel af, of die het nog wel gaat doen. Hij geeft zelf aan dat het enige is dat hij op een speciaal moment wacht om mij te vragen. Terwijl ik al heel vaak heb gezegd dat het niet duur hoeft te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.