Het appgedrag van mannen

man-appen

Je kent dat gevoel vast wel; je appt iets leuks naar je lief of je date en vervolgens krijg je een heel ander appje terug dan je had verwacht. Waarom begrijpt hij het nou niet? Wij gaan je het appgedrag van mannen proberen uit te leggen.

Noodzaak

Wij vrouwen appen over van alles en nog wat met elkaar. Soms over koetjes en kalfjes, soms over gevoelige kwesties en soms gewoon omdat het moet. Juist ja, over alles dus! Mannen doen dit niet. Mannen gebruiken de app alleen als het noodzakelijk is. Dus om bijvoorbeeld even te laten weten dat hij eraan komt of om een afspraak met iemand te maken.

Daar hebben we helaas het eerste verschil al..

Praten is makkelijker

Het liefst voer je een heel gesprek met hem via de app. Je uit je gevoelens en je teleurstellingen en hij begrijpt echt totaal niet waar je het over hebt. Doordat hij het niet begrijpt, stuurt hij ook de meest onmogelijke antwoorden naar je en daar reageer jij natuurlijk weer opperbest op. NOT….

Uiteindelijk appt hij; we hebben het er wel over als we elkaar zien. En that’s it. Het is duidelijk dat mannen liever in real life met je kletsen dan via de app ‘ kletsen’ .

Kusjes

Jullie hebben een heel leuk appgesprek en vervolgens verwacht jij een hele rits met kusjes. Helaas je krijgt alleen een; X. En omdat jij niet krijgt wat je verwacht ben je teleurgesteld in hem en dit laat je hem merken ook. What a bitch…

Wel lezen, niet antwoorden

Helaas bestaan tegenwoordig de blauwe vinkjes op whatsapp en dit betekent ook dat jij precies kunt zien of hij je berichtje al gelezen hebt. Maar; waarom reageert hij niet en leest hij het wel?

Mannen zijn van nature nieuwsgierig, dus zullen jouw appje direct lezen zodra het kan. Alleen antwoorden? Daar zijn ze gewoon niet zo sterk in en realiseer je wel dat mannen altijd wat langer nadenken over hun antwoord dan wij vrouwen doen. Wij reageren op gevoel en zij meestal met hun verstand.

Het is wel duidelijk dat wij gewoon andere verwachtingen hebben van appen dan dat mannen dat hebben. En dit kan best discussies veroorzaken. Probeer niet meteen kwaad te worden op hem als hij niet reageert zoals jij zou willen. Hij doet namelijk echt wel zijn best. En zeg nou zelf; als hij je maar verwend als hij bij je is toch?

Erger jij je wel eens aan het appgedrag van mannen? Wij horen het graag!

_________________________________

Lees hier alle blogs van Chantal!

Foto: Shutterstock – StefanoLunardi

19 Comments

 • Haha ontzettend herkenbaar! Dit is soms wel een groot struikelpunt bij mij en m’n vriend en hij is in het ook nog zo on romantisch als wat, dus ik moet het er maar van hebben

 • Quote: Uiteindelijk appt hij; we hebben het er wel over als we elkaar zien. En that’s it. Het is duidelijk dat mannen liever in real life met je kletsen dan via de app ‘ kletsen’ .

  Eerst moeten mannen beter leren praten, nu hebben de meeste mannen dat aardig onder de knie gekregen dat zogenaamde praten, is Appen er ook nog is bijgekomen!! Laat ons wat meer met rust!! Constant maar laten weten hoe wat en waar. Ik vind het jammer dat ik niet heb geleefd in de tijd zonder telefoon, wat moet dat fijn geweest zijn!

  Appse he lady’s

  X

 • wat is dit voor bullshit dit… ik snap dat je dit hebt meegemaakt ofzoiets maar dit gebeurt dus echt niet aleen met vrouwen ook mannen hebben dit zooo vaak dus dit is weer echt weer zown feminist die aan het woord is.

 • Mijn vriendin stuurde dit naar mij door en ik herken mezelf echt 100% hierin.. Gelukkig ben ik dus niet de enige vriend die zo is op Whatsapp.

 • Wat ik soms mee maak is dat ik dan ik hou van je stuur en hij het leest en niks terug stuurd op dat moment krijg ik echt zo’n gevoel van ,jij niet van mij dan….

 • Ik heb een man leren kennen die duidelijk liet merken mij leuk te vinden. Dit was op een cursus. Na de cursus heeft hij mij een hand gegeven en deze vrij lang vastgehouden. Daarna heb ik hem om een app contact gevraagd, omdat we met de hele groep contact houden. Na over en weer geappt te hebben is het stil aan zijn kant. Is dat onzekerheid of trots?

 • nou mijn vriendin is verliefd op een jongen en mijn vriendin had hem geappt van hoi Hgh en hij Appte haar gelijk terug dus drm vraag ik aan jullie wat het betekent?

 • O ja appen mannen zo weinig?
  Wel mijn exemplaar zit wel elke 5 minuten op WhatsApp zelfs op zijn werk.
  Wel niet om met mij te appen…
  Vraag me dus wel af met wie hij appt en waarover?
  Ik ben nooit zo vaak op WhatsApp zelfs!!!

 • Na heel heftig app contact echt nonstopp appjes is mijn vriend nadat de relatie wat voor hem duidelijker is terug gevallen in meteen beantwoorden en lezen maar zeldzaam nog een appje uit zichzelf.Ook niet meer de spontane onzin verhalen of het hemd van het lijf vragen.
  Best een onzeker gevoel soms.
  Vooral zijn onzin verhalen vondt ik zo schattig van ik ga douchen tot wat zou ik eten vandaag dat mis ik best wel eigenlijk zo lekker spontaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.