Geen zin in seks – kom weer in de mood!

Herken je het? In het begin van je relatie kon je er geen genoeg van krijgen: seks. Het kon je niets schelen of je maar 5 uur slaap zou krijgen en je grapte tegen je vriendinnen over je ‘konijnen imago’. Naarmate je langer in je relatie zit neemt de frequentie af en andere redenen zoals het krijgen van voldoende slaap, hoofdpijn en niet in de mood zijn nemen de overhand. Geen zorgen, veel stellen kampen met dit probleem. Heb jij geen zin in seks? Lees dan deze 5 tips hoe je weer in de stemming komt.

Foto: Nicholas Haggard

Stress en andere factoren

Denk niet gelijk: help, ik vind mijn vent niet meer leuk. In de meeste gevallen spelen factoren als stress, vermoeidheid of het niet lekker in je vel zitten een grote rol. Hierdoor kan de zin in seks al gauw naar de achtergrond verdwijnen.

Toch kan het wel wat frictie binnen je relatie veroorzaken en je kunt er erg onzeker van worden. Dit bevorderd de situatie natuurlijk ook niet en het is voor je relatie namelijk wel degelijk van belang om een seksleven te hebben. Hierin staat niet de frequentie, maar de kwaliteit centraal. Een aantal tips om weer in de stemming te komen!

geen zin in seks

Foto: Jacki Bruniquel

Tip 1: Zorg voor ontspanning!

Tegenwoordig worden we opgeslokt door onze activiteiten: een succesvolle baan, hapje eten met die vriendin, social media in de gaten houden en oh ja, nog even langs je ouders. Dit kan voor behoorlijk wat stress zorgen en de eerste tip is ervoor zorgen dat je ontspannen blijft. Doe je computer en telefoon uit, draai een muziekje en neem een lekkere bad of douche. Wanneer je helemaal ontspannen bent zal je seksdrive eerder terugkomen.

Tip 2: Verras de ander

Hoewel je elkaar vaak in de loop der tijd voor lief neemt, is het belangrijk om je van de goede kant te laten zien. Schrijf een lief kaartje of briefje, neem de ander mee uit eten of ga lekker wandelen in het park. Dit zal de kriebels weer doen opwaaien.

Tip 3: Probeer het eens en leg er geen druk op

Het is vervelend als je een tijd wacht tot ‘het’ perfecte moment. Dit kan voor spanning zorgen die niet bepaald lustopwekkend werken. Probeer daarom geregeld de tijd te nemen om met elkaar te ‘ontspannen’. Dit hoeft natuurlijk niet altijd in een stomende vrijpartij te eindigen.

Verliefd koppel kussengevechtFoto: A Click For Two

Tip 4: Neem de tijd

Laat naar bed gaan en dan hopen dat ‘het’ nog gaat gebeuren heeft in zo’n fase geen zin. Neem lekker de tijd voor elkaar, begin met een lekkere zoen of doe een romantisch setje aan.

Tip 5: Gebruik seksspeeltjes

Nooit gebruik gemaakt van seksspeeltjes zoals een vibrator, een kietelveertje of een blinddoek? Probeer het eens! Het houdt de vrijpartijen spannend en vernieuwend waardoor je weer opgewonden raakt.

 

Wie heeft er nog meer goede tips? Deel het met ons!

 

4 Comments

  • Heb het maar opgegeven bij de vriendin daar om ik helaas echt niet meer binnen. Zal wel zo moeten slaap ook altijd alleen omdat ik snurk zegt ze kan er Den ik niks meer aan doen bij haar is de zin er af als per ongeluk haar borstel aan raak krijg ik het gelijk al te horen. Iemand misschien tips

  • Praten… vraag wat er is, waarom ze zich niet meer voor je opensteld en of ze nog gelukkig met je is , als dit zo blijft wordt jij ongelukkig en zij is immers niet alleen, jij bent er ook. Geef dit aan, probeer haar eens te verassen met een etentje in een knus restaurant en steek bij thuiskomt kaarsjes aan, vertel haar Hoe mooi ze is en hoe lief en begin met knuffelen etc. Werkt dit alles inclusief praten niet dan zou ik gaan nadenken of dit is hoe je de rest van je leven wilt doorgaan.

  • waarschijnlijk ben je zoals veel mannen onbewust een hork. Xorg dat je fris gedoucht en gepoetst bent. Doe ronantische dingen kaarsjes liefdesbrief zeg lieve dingen geef een massage. Niet boos worden als ze niet wil zeg dat je om haar geeft dat het niet uitmaakt. Zorg zij ook geniet, verwen haar, vraag wat ze fijn vindt dat je doet.etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.