Gedumpt: De slechtste manieren ooit!

vrouw-gedumpt

Ben jij wel eens gedumpt? Die momenten zijn eigenlijk altijd lastig, voor beide partijen. Ga jij het uitmaken, dan is het zaak om er het beste van te maken: Wees moedig om de ander van een onderbouwde uitleg te voorzien. Deze vrouwen vertellen hoe zij gedumpt zijn en hoe het in ieder geval niet moet!

Per sms

Net na college stond ik met wat studiegenoten te kletsen in de kantine. Ik had die dag al honderd keer op m’n telefoon gekeken om te zien om hij mij nog een bericht gestuurd had, tot ineens mijn telefoon trilde. ‘1 nieuw bericht ontvangen’ stond er in mijn scherm. Gehaast klikte ik op de grote knop en las de kort maar krachtige zin: “Ik denk dat we ermee moeten stoppen, Frank”. Mijn onderbuikgevoel bleek te kloppen, er zat iets niet goed. Maar dat het zo erg was kwam als donderslag bij heldere hemel. Daarna stuurde hij nog een sms dat het niet aan mij lag en dat hij even alleen wilde zijn. Later die week heb ik hem nog wel gezien en gesproken, maar het idee dat ik gedumpt ben via de sms zou ik nooit vergeten. (Suzanne, 27)

Via een gemeenschappelijke vriend

Een half jaar geleden hadden mijn (inmiddels) ex en ik regelmatig ruzie. Vaak ging het om de kleinste dingen, er hoefde maar iets mis te gaan of we zaten bij elkaar in de irritatiezone. Ik dacht dat we gewoon in een dipje zaten, zoals elke relatie vroeg of laat zou doormaken. Maar toen ik een gemeenschappelijke vriend op een feestje sprak, versprak hij zich over de twijfels van mijn vriend van destijds. Ik vroeg hem naar het hele verhaal en uiteindelijk vertelde hij me dat mijn vriend het wilde uitmaken, maar bang was om mij te kwetsen. Toen ik mijn vriend hiermee confronteerde bevestigde hij het verhaal en zette er definitief een punt achter. (Petra, 31)

Onderweg naar het vliegveld

Een paar jaar geleden ging ik naar Zuid-Afrika om voor 3 maanden vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik had nog maar 7 maanden een relatie dus bespraken wij vooraf hoe we er beide in stonden. Hij verzekerde mij dat hij op me zou wachten en dat we gewoon zo veel mogelijk contact moesten houden. Die ochtend bracht hij me weg naar het vliegveld. Ik was helemaal nerveus en opgelaten tegelijk, het ging gebeuren. Drie maanden met me, myself and I! Totdat hij ineens begon over het feit dat hij niet zeker wist of hij wel zo lang zou kunnen wachten, nu de relatie nog zo pril was. “Misschien was het beter om elkaar voorlopig vrij te laten”, zei hij zelfverzekerd. Ik voelde dat ik alleen maar kon instemmen. Daar zat ik dan, in het vliegtuig. Dikke betraande ogen. Mijn eerste dagen daar was ik helemaal van slag, maar daarna heb ik het gelukkig goed naar m’n zin gehad. Tussen ons is het nooit meer goed gekomen. (Madelief, 29)

Ik moest het zelf uitmaken

Mijn relatie met mijn ex duurde ongeveer 2,5 jaar toen hij ineens steeds meer met z’n vrienden ging doen. We zouden die zomer samen met de auto naar Italië gaan, maar hij verruilde dat voor tweeweekse trip naar Spanje met zijn vrienden. Dit resulteerde in een ruzie. Vanaf die dag liet hij steeds minder van zich horen, kwam hij minder vaak langs en als ik hem zag was hij druk met z’n telefoon in de weer. Hij deed geen enkele moeite meer voor mij en zelfs op mijn verjaardag kwam hij slechts 2 uurtjes langs. Daarna ging hij met z’n vrienden naar de stad. Uiteindelijk heeft hij het zo laten verslonzen dat hij wist dat ik het uit zou maken en dat heb ik dan ook gedaan. Hij leek het allemaal wel prima te vinden en drie weken later zag ik op Facebook dat hij een andere vriendin had. (Maartje, 27)

Na onze trouwdag

Inmiddels alweer 6 jaar geleden, trouwde ik met mijn liefde van mijn leven. We hadden een hele mooie dag, iedereen was er en vanaf nu werd het allemaal echt, zo dacht ik. Toen ik 2 maanden na de bruiloft over kinderen begon, barstte hij plots in tranen uit. Het werd hem allemaal te veel. Hij vertelde dat hij met mij getrouwd was op de hoop dat het gevoel weer zou terug komen, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik wist helemaal niet dat hij zo twijfelde. We zijn nog wel een keer naar een relatietherapeute geweest, maar het bleek al gauw tevergeefs. Onze trouwdag bleek helaas een zeepbel te zijn geweest.  (Soof, 36)

Hij negeerde me

In het weekend voor kerst kreeg ik geen antwoord van mijn toenmalige vriend die ik had gevraagd of hij het leuk zou vinden om op tweede kerstdag bij mijn ouders te gaan eten. Hij had ze immers al een paar keer eerder gezien en het leek mij gezellig als hij mee zou gaan. Toen ik na 1,5 dag nog steeds niks gehoord had, probeerde ik hem te bellen en berichtjes te sturen. Tevergeefs. Ik zag wel dat hij online geweest was, maar hij negeerde mij gewoon. Uiteindelijk heb ik hem 3 dagen voor kerst een bericht gestuurd dat hij het maar uit moest zoeken en dat ik er klaar mee was. Pas toen smste hij “sorry” terug. Ik had het nooit van hem verwacht, ik vond het zo laf. Ik verdiende toch wel wat meer dan dit? Inmiddels heb ik een super leuke vriend en ben ik achteraf blij dat het met hem voorbij is! (Dionne, 24)

Heb jij ook ervaringen met uitmaken of gedumpt worden? Hoe was dat voor jou?

Foto: Shutterstock-Paulius Brazauskas

6 Comments

 • Mijn ex maakte het zo’n 7 maanden geleden, na een relatie van 5,5 jaar, uit. Twee dagen voor ik de laatste herkansingen van mijn tentamens had. Ik zat in het propedeuse jaar, dus het was erg belangrijk dat ik in ieder geval genoeg studiepunten haalde om over te gaan.
  Het was een keiharde klap in mijn gezicht, ik had het totaal niet aan zien komen. Daar kwam ook nog bij dat hij de dag nadat hij het uit had gemaakt, gelijk al een rebound aan de haak had geslagen. Ik was er kapot van en kon me totaal niet meer focussen op de naderende hertentamens. Ik heb ze ook niet gehaald en moest voor een 3e kans (dit is een uitzondering die je aan moet vragen bij de examencommissie). Die 3e kans kreeg ik, maar die was slechts twee weken na de normale hertentamens, en ik zat dus nog tot aan mijn oren in het liefdesverdriet. Ik heb zo goed en zo kwaad als het ging geleerd voor de 3e kansen, maar het heeft niet mogen baten. Ik haalde niet genoeg punten om over te gaan naar het tweede jaar, waardoor ik naar een andere school moest en nu het 1e jaar opnieuw moet doen. Als ik hier aan terugdenk wordt ik weer boos, ondanks dat mijn ex en ik vrienden zijn gebleven. Hij is compleet egoïstisch geweest en heeft niet bij de gevolgen stilgestaan..als hij nog even twee weken mooi weer had gespeeld (hij is acteur, dus dat moest lukken), had het mij een hoop gescheeld..

 • Er was een jongen hij plaagde me eerst heel vaak ene keer krijg ik een app je binnen met voel je klik tussen jou en mij ik zo ja maar hij is player dus ik app ik ben bang voor je je bent player hij app je kan me vertrouwen echt en ik vind je ook leuk serieus ik zo ooh volgende dag zaterdag hij app heey ik app hoii ik app hoezo zij je niet gister dat je me leuk vind hij zi sorry als ik je gekwets heb maar ik vind je leuk wil je iets met mij ik app jaa hij zo yes love you ik zo love you too zin dien had ik het gevoel hij is geen player maar het gig toch fout maandag ochtend kwam ik op school tussen pauze was hij te laf om in me gezicht zegen hij maakt het uit ik las het en ik rende naar mijn vriendin gaf haar knuffel en naar 20 min liet ik haar los ze zij zo wat ie er ik hij heeft uitgemaakt via app ik barste van binnen echt stuk maar ik deed maar alsof ik niet moest huilen op de
  Fiets begon ik zo hard te huilen ik las weer app hij zij sorry maar ik word beetje gepest ik werd okk gepest daar niks van hoor maar daarom maak je niet uit hij sorry maar is uit ik heb hem de hele dag niet aan gekeken en alle meisjes en zelf somige vrienden van hem helpen me maar mij andere ex is echt erg hij en die jongen zijn beste nu vrienden ik moet vandaag weer naar school dinsdag ik ga proberen om met hem te praten ok al wilt ie dag niet

 • ik en mijn vriend waren 6 maand samen en dat is mss niet zo lang maar ik hou echt van hem wat mss wel normaal is. Ik voelde dat het ging gebeuren hij zei dat hij altijd moest werken en dat hij geen tijd had waardoor we elkaar amper zagen. uiteindelijk begon hij te sturen op sms dat het niet meer ging omdat hij me nooit zag en hij het druk had en ik was heel erg gekwetst maar ik wist wel dat het mss beter zo was. De dag erna had hij een nieuwe vriendin . ik ben toen heel gemeen beginnen doen tegen hem en toen heeft hij me geblokeerd en ik mis hem verschrikkelijk en ik hou zo veel van hem en het voelt alsof ik hem zou moeten haten maar ik kan dat niet . En ik wil zo graag naar zijn huis gaan en hem confronteren maar de kans dat ik zijn nieuwe vriendin zie is zo groot en ik weet niet of ik dat aan kan.

 • Jup ook hier geduurt via whatsap hoe laf is dat … hij had altijd zo èen grote mond en dumpy me via what’s. Ap… na een 3 jaar duurende relatie.. gewoon èen zielig mannetje van 26 .. èen mamas kindje….. zelfs zijn moeder belde me dat hij er klaar mee was …. zielig hoop je Ellende …. nu 3 weken later is ie als weer begonnen aan èen nieuwe relatie….. daarvoor al 2 keer vreemd gegaan …. mij geslagen mijn halve huis gesloopt ….. en me met financiele problemen achter gelaten ….. jup en ik zit hier maar te Janken en te knieze . Ik ben letter lijkt nog nooit zo erg op me hart getrapt … in de tussen tijd in die 3 jaar hebben me ramen er al 4 x uitgelegen …. ggd en politie over de vloer gehad 1 en al Ellende door drugs en alcehol … en omdat hij èen opgefokt mannetje is ….. altijd al geweest … al in het begin van de relatie ….. af en toe dacht ik bij me zelf met wat voor èen idioot ga ik nu weer …… maar ja weet van zijn achter grond ….. dus dat het daar door kwam …. maar ja helaas …. heeft ie het ook bij mij geflikt …… ik hoop dat hij èen keer goed op Ijn Muil gaat met alles ……. je hebt niks aan dat soort trieste figuren in je leven ….

 • …nou, hier komt mijn verhaal…

  Ik ben ook gedumpt via de telefoon door mijn ex, een week nadat ik haar een huwelijksaanzoek heb gedaan..we waren twee jaar samen..

 • Ik was weleens waar getrouwd, maar werd verwaarloosd in het huwelijk wegens teveel bezit, was scheiden geen punt en ja een open relatie was het dan maar.
  De mijne was een ex diplomaat, we belden elkaar 2 keer per dag, uren en uren over van alles en nog wat praten, ik ging ver over mijn grenzen heen voor hem.
  Elke maand veel reiskosten kwijt, hij wilde altijd maar seks.
  Toen zijn moeder overleed, ging hij met zijn zus, ja die had ook een vriend naast haar huwelijk.
  Hmm sinds hij ook naar dat land ging, omdat zij daar ook was ontmoeten hij dus ook mijn vriend.
  Ik heb zon zwaar vermoeden, dat die klootzak erachter zit, zijn zus ging gelijk scheiden om bij haar Amerikaan te zijn.
  Ik voelde altijd al, sinds die klootzak daar kwam dat mijn vriend mij op een dag zou dumpen.
  Harteloos via whatsapp, toen heb ik zijn zwager in Nl even verteld wat die mij geflikt had.
  Hoe zijn reactie was? Dat weet ik niet meer precies maar die vriend van mij beloofde mij een troetelland met een kastelen met vakantie etc.
  Maar nee, hij werd met de tijd gefrusteerder ik was hem ooit zo dierbaar.
  Hij was altijd zo bezorgd om mij, en hij hield zoveel van mij.
  Sinds mijn schoonfamilie over een erfenis hier begon thuis en ik vertelde mijn vriend dat, wat ik daarvan vond was het ineens over.
  Zijn moeder was overleden ja oke ergens eind 70 was zij, ik heb nooit goede ouders gehad.
  En daarna mekkerde hij, je bent getrouwd jaja maar ik moest wel naaktfoto;s opsturen ja dom ik weet het!
  Nu denk ik hij is zijn lekkere wijf kwijt, zijn klankbord zijn schouder om op uit te huilen.
  Iemand die hem zeer lief had, ik kon hem overspoelen van liefde.
  We zouden samen een weekendje hotel doen we leefde er naar toe.
  Maar nee 2 weken daarvoor, was het een vaarwel en schreef ik hem persoonlijk een afscheidsbrief dat het eeuwig durend was, dat ik er nooit meer voor hem zou zijn………………
  Want hij dumpte mij, en hem terug nemen?
  Het is raar maar ik heb er geen behoefte meer aan, straks wordt het kerst zit die daar lekker in zijn uppie.
  Het doet een zielenpijn voor mij voorlopig, geen ander meer.
  Ook wilde hij geen mentor meer voor mij zijn, en soms kon die ineens een schreeuwende opmerking geven.
  Sinds die Amerikaan erbij kwam daar, en meneer het bedrijf moest overnemen van zijn ouders.
  Nee van de 1 op de andere dag was het voorbij.
  Ik had hem getroost was er altijd voor hem, nu weer alleen verder.
  Het voelt als een opluchting, maar terug denken aan de eerste ontmoeting?
  Dat was op het station in Houten, ik hoop daar nooit meer te komen.
  Omdat wat er ooit was er nooit meer zou zijn.
  Het is nu voorgoed voorbij tussen ons, niet dat ik het zo graag wil.
  Maar die dump streken blijven er toch inzitten.
  Ik had hem trouw beloofd, nooit meer zal ik iemand nog mijn hart geven.
  Tenzij ik een hele lieve man nog tegenkom, maar dat sluit ik voorlopig uit.
  Deze wilde enkel geilen en seks.
  Het is soms gewoon beter zo…………
  Wij waren 6 weken samen, hoelang hoe kort het ook was.
  Gedumpt worden tot echt pijn, ik weet wel dat die nu een mega schuldgevoel heeft.
  Voor hem is het nu te laat, voor mij? Ik begin een nieuw hoofdstuk voor eeuwig zonder hem.
  Ik was 36 jaar en hij 58.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.