Foute mannen; de player

foute-man

Ze zijn er in alle soorten en maten: foute mannen. Sommige vrouwen weten ze er feilloos uit te pikken en anderen vallen keer op keer als een blok voor dit type. Hoe komt dit en hoe herken je ‘de player’? 

Foute types

Herkenbaar? Je valt continu op de mannen waarvan je eigenlijk weet dat ze niet goed voor je zijn. Zo zijn er natuurlijk genoeg types die niet bij je passen en dat is per persoon verschillend. Daarnaast heb je mannen die narcistisch zijn, veel weg zijn, op geld belust zijn, verlavingsgevoelig zijn of niet te vertrouwen zijn, maar daar hebben we het een andere keer over. In dit artikel zullen we de man als ‘player’ bespreken.

De player

Veel vrouwen zullen een zwak hebben voor players. Ze zijn charmant, galant, maken complimentjes, geven je drankjes, kunnen goed flirten, dragen hippe kleding, zeggen op het juiste moment de juiste dingen en stralen grote mate van zelfverzekerdheid uit. Dat klinkt toch al snel als de ideale man. Toch is hij het niet. Zijn aandacht voor jou is van korte duur en het gevoel dat hij voor je heeft is wellicht oprecht, maar kan hij ook makkelijk ervaren bij andere vrouwen.

Waarom trap jij in de val?

Misschien heb je het jezelf al eerder afgevraagd: waarom overkomt mij dit steeds? Om te beginnen is het belangrijk dat je beseft dat het vallen op verkeerde mannen je niet ‘overkomt’. Jij bent degene die hier keer op keer voor kiest en door hetgeen wat jij onbewust uitstraalt weet hij jou eenvoudig eruit te pikken. Wees bewust van je eigen keuzes. Geef aan jezelf toe dat je een zwak hebt voor foute types en ga hiermee aan het werk.

Wees alert op hetgeen wat je uitstraalt. Ben je in de kroeg druk bezig met lol maken en met je vriendinnen of ben je stiekem ook hard om je heen aan het kijken of er nog leuke mannen rondlopen? Het tweede? Dat ziet de player meteen! Hoe reageer jij op zijn versierpoging, wat zeg je tegen hem en geef je hem ruimte? Allemaal signalen waar je je bewust van moet worden. Geloof niet keer op keer in ‘de goedheid’ van de man, maar kies voor jezelf! Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit meer met mannen mag sjansen, praten of daten, maar het gaat om jouw keuze. Jij moet de touwtjes in handen nemen!

sexy-man

Charmeur verklaard

Waar vrouwen een date, seks of een speciale band meestal koppelen aan emoties en vertrouwen werkt dat bij een man vaak anders. Zij kunnen een goede vrijpartij ervaren als een prettige daad, zonder zich daaraan emotioneel te verbinden. Daarom is het voor mannen vaak makkelijker om te schakelen tussen verschillende bedpartners.

Bovendien zijn het vaak de vrouwen die, vaak tegen beter weten in, de mannen steeds de kans geven om zich, na een fout of misstap, opnieuw te bewijzen. Hem een tweede kans geven en overtuigd zijn dat hij het niet zo bedoelde, geeft hem ruimte om zijn gedrag door te zetten. Beland je continu in smoesjes, ruzies of situaties waarin hij iets uit te leggen heeft? Foute boel! Alarm bellen aan.

Hoe te herkennen?

Als je dicht bij je intuïtie staat kun je de player er waarschijnlijk zelf al uitpikken. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Er zijn wel een paar globale tekenen waar je op kunt letten, al is dit natuurlijk geen waterdichte afvinklijst.

 • Hij heeft mooie verhalen over zijn carrière, reizen, huis of auto
 • Hij geeft je het gevoel dat je direct een bijzondere klik hebt
 • Hij is makkelijk met aanraken, geeft je snel een knuffel of pakt je even vast
 • Hij geeft je veel complimenten
 • Hij danst, sjanst en versiert
 • Hij doet z’n best om jou de eerste avond in bed te krijgen
 • Als hij bij jou is ligt zijn telefoon nooit in het zicht
 • Hij heeft bijna meer vrouwen dan mannen in zijn Facebook
 • Hij heeft helemaal geen Facebook of alles afgeschermd staan
 • Hij neemt vaak zijn telefoon niet op en belt niet of laat terug

 

Hebben jullie nog meer signalen van ‘de player’? Deel het in een reactie hieronder!

 

Foto 1: Shutterstock – Golden Pixels LLC
Foto 2: Shutterstock – Cura Photography

9 Comments

 • Herkenbaar! Ik ben 1 van de meisjes die altijd weer met een verkeerde vent eindigt… DIe vervelende types die ik toch oh zo aantrekkelijk vind. Dit is weer een goed moment om er even bewust van te zijn

 • Zo herkenbaar, gisteren weer een einde eraan gemaakt.
  Ja ja hij die zou gaan scheiden…en er dan achter komen als ik die hele film even terug draai, nooit een telefoon mee naar binnen nam, trouwring was af, via de chat had hij een trouwring om.
  En dan steeds zeggen jij lekkerding…hallo ben geen ding.
  Ze zijn zeker heel goed in flirten, en 1 ding wat ze willen is jouw het bed in krijgen om vervolgens even niets meer van zich te laten horen, en wanneer ze weer trek in je krijgen, krijg je spontaan weer bericht van ze.
  Ben inmiddels zo ver nu, dat ik geen man in mijn leven meer wil hebben.
  Na 2 narcisten en een player hou ik het voor gezien.

 • dat komt mij bekent voor ik trap er ook steeds in ik ben he ook zo zat met de mannen ik date niet meer ik ben er klaar mee ik voel mij behorlijk gebruikt door ze

 • herkenbaar, ben op iemand, weet dat hij een player is, maar toch smelt ik als ik hem zie ( of dat ook maar iets met hem te maken heeft) …
  EN HIJ WEET HET! daar maakt hij gebruik van

  • Beste anoniem, je moet de relatie verbreken ook al doet het zoveel pijn. Ik heb in dezelfde situatie gezeten. Achter je rug heeft hij nog een aantal andere vrouwen; je bent het zoveelste reservewiel !
   Dumpen en doorgaan !!!

 • Heb 10 maanden een relatie gehad met een player. Nu pas dringt het tot me door…
  zijn gsm lag altijd in zijn auto, hij zit op allerlei datingsites, ik mocht nooit naar zijn huis dus kwam hij altijd naar mij, op straat waren we vrienden maar thuis kon hij niet wachten voor sex. Zei tegen iedereen dat hij single was. Hij was ook claimend en achterdochtig, als het fout liep was het altijd mijn schuld. Ik moest er alleen maar sexy uitzien dus mn kleren en schoenen waren niet goed genoeg, mn hobby’s waren belachelijk. Toen ik vroeg hoe laat kom je morgen, antwoordde hij “als de vorige buiten is”. Zijn facebook volledig afgeschermd, met meer dan 30 vrouwen op (vooral naakte vrouwen) en slechts 1 man erop. Was er helaas smoor op, maar simpelweg aan de kant geschoven plots. Nu ben ik wel geleerd. Ging onlangs daten met een oudere man; in de eerste 10 minuten vroeg hij al een vaste relatie en raakte hij me aan. Stuurde tiental sms’en de dag erop. Maar nooit vroeg hij welke hobby’s ik heb, wat werk ik doe, waar ik op vakantie ga en wat ik graag eet. Ook voor hem punt uit, hoor :))

 • Ik heb net een relatie beëindigd met een platen. Ik werd heel achterdochtig en was niet gelukkig.steeds maar vreemd gaan.
  Altijd vragen hoe laat ik kwam.hoelang ik moest werken.overdreven ijdel steeds nieuwe kleding en schoenen. Een code op zijn mobiel.als ik belde nam hij nooit op of wegdrukken.van mijn af gaan zitten met zijn mobiel. Hij zat op datingsites.altijd laat nog appen.en mobiel op stil.alleen hij verpraatte. Zich steeds hadden wel overal een antwoord op.we hadden drie soms vijf keer per dag sex en nog had hij vriendinnen. Ze pakken je helemaal in zulke mannen.nooit hand in hand op straat thuis afspreken en als ik bij hem was sex.

 • Elke vrouw is een uitdaging voor foute mannen zelfs getrouwd of in een relatie. Zijn Facebook in ook afgeschermd. Twee verschillende nummers. Deze mannen zijn altijd op jacht. Even snel naar de supermarkt en dan zag ik dat hij online was kwam altijd later thuis. Altijd een smoes klaar en als je vraag om een uitleg gaan ze abnormaal lief doen en veranderen van onderwerp. Of hij lachtte me uit. Zei dat ik gek was in mijn kop.ik ben er helemaal klaar mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.