Erogene zones; hier zitten ze!

erogene-zones-tips

De meeste erogene zones weten we te vinden, maar toch is het fijn om ook de wat minder bekende plekken eens op een rijtje te hebben. Zo weet je precies met welke spots je hem of haar in extase kunt brengen!

Betekenis erogene zones

We kennen allemaal het begrip erogene zone, maar wat wordt hier nou precies onder verstaan? Op woorden-boek.nl wordt het omschreven als “plaats van het lichaam die bij prikkeling de geslachtsdrift opwekt”. Zo’n prikkeling kun je realiseren door deze plek bij je partner aan te raken met bijvoorbeeld je vinger of tong. Afhankelijk van de plek kun je het strelen, kriebelen, kussen of er zachtjes in bijten.

Erogene zones man

De man heeft, net als de vrouw, hele gevoelige plekken verspreid over het lichaam. Om hem flink op te winden is het goed om je niet alleen te focussen op het gebied rondom de penis, maar juist het hele lichaam te kennen en te beminnen. Wil je hem eens lekker verwennen, dan moet je onderstaande plekken zeker niet overslaan.

erogene-zones-bij-man

Oren
Bij veel mannen zijn de oren een gevoelige plek. Je kunt hem opwinden door er zachtjes in te bijten of met je tong te betasten. Vaak vinden mannen het opwindend als je iets in zijn oor fluistert, jouw hete adem zal hem rillingen bezorgen.

Mond, tong, lippen
Iets meer voor de hand liggend zijn de mond, tong en lippen. Deze bevatten veel gevoelige zenuwen welke je vrij eenvoudig kunt prikkelen door lekker met hem te (tong)zoenen.

Nek
Wanneer je hem kust in zijn nek zal dat hem opwinden. Probeer hem op deze plek niet een ‘droge’ kus te geven, maar maak het vochtig met je lippen en tong. Vanaf hier kun je langzaam afdwalen naar beneden.

Tepels
Net als bij de vrouwen, zijn de tepels bij de meeste mannen ook gevoelig. Je kunt hem verleiden door er met je vingers omheen te cirkelen, er zachtjes in knijpen of de tepel met de tong te strelen.

Navel/Onderbuik
Het gebied op de buik van de navel tot aan de penis bevatten veel zenuwen. Hem strelen of kussen op deze plek zal hem laten verlangen naar meer. Probeer hem in dit gebied vooral subtiel te betasten, dus bijvoorbeeld door met je vingers heen en weer te glijden of ‘loop-bewegingen’ te maken in de richting van de penis. Lichte aanrakingen zijn hier voldoende, je hoeft niet je hele hand te gebruiken.

Binnenkant dijen
De huid aan de binnenkant van het dijbeen bevatten ook veel zenuwen. Gebied hem met zijn benen wijdt te gaan liggen zodat je de hele zone daar makkelijk kunt aanraken. Bovendien staat er zo al een beetje spanning op dit gebied waardoor elke aanraking extra prikkeling veroorzaakt. Bij de bijbenen kun je hem lekker masseren of kussen en af en toe iets uitwijken naar het gebied rondom de penis. Hij zal wachten op meer!

Billen/bilnaad
Een prettige, maar ook spannende plek voor mannen is het gebied van de billen en de bilnaad. Niet iedereen zal zich vrij voelen om bij de bilnaad (in de richting van de anus) te masseren of gemasseerd te worden. Dit is iets wat jullie samen moeten uitvinden. In ieder geval is dit een zeer gevoelig gebied voor mannen.

Balzak, perineum, anus
Het gebied rondom de penis is bijna helemaal een erogene zone. Veel mannen vinden het prettig als je de balzak likt, eraan zuigt of blaast.

Ook het perineum (het stukje huid tussen de balzak en de anus) is erg gevoelig. Masseer dit zachtjes met je vingers. Sommige mannen vinden het prettig als je dit tot aan de anus doet en er wellicht met je vinger een stukje in gaat. Gebruik dan wel een beetje glijmiddel, dit maakt het extra soepel. Pols of jouw partner hiervoor open staat en hier opgewonden van wordt.

Penis
Tot slot is de penis bij uitstek de plek waar je moet zijn om de man in extase te brengen. Vooral de eikel (de bovenkant van de piemel) is erg gevoelig. Hoe meer je bij de penis naar beneden gaat, hoe minder gevoelig het zal zijn. Je kunt hem met je mond of met je hand bevredigen, snelle of langzame bewegingen maken of het één en ander met elkaar afwisselen. Let goed op zijn reactie of vraag of hij het lekker vindt, zo leer je elkaar steeds beter kennen. Tenslotte hebben alle mensen hun eigen wensen!

 

Erogene zones vrouw

Om een vrouw helemaal in extase te brengen, is het belangrijk om haar hele lichaam te prikkelen en te beminnen. Uit onzekerheid of onwetendheid focussen mannen zich al snel op de borsten en/of vagina, maar juist wanneer je al haar erogene zones betast kun je haar in optimale stemming brengen. Hier zitten de gevoelige plekken bij de vrouwen!

erogene-zones-bij-vrouw

 

Onderrug
De onderrug zit niet zozeer vol met extra gevoelige zones, maar haar daar masseren kan haar wel goed laten ontspannen. Zeker als je via haar onderrug naar de binnenkant van haar dijbeen gaat en alvast plagerig het gebied rondom haar vagina betast. Als ze op haar buik ligt (en ze dus niks kunt zien), zal haar dat doen laten verlangen naar meer.

Voeten
Niet alle vrouwen vinden het prettig, maar het masseren van haar voeten is een andere goede manier om haar te laten ontspannen. Gebruik hiervoor een lekkere massage-olie en neem hiervoor de tijd. Let er wel op dat je haar voeten niet kriebelt, maar goed stevig vast hebt.

Oren
Sommige vrouwen vinden het prettig als je haar oren streelt, er zachtjes in bijt of deze likt. Probeer te ontdekken of jouw partner hier ook opgewonden van wordt. Vindt ze het fijn, dan is dit een goede opwarmer. Let wel dat je je tong niet in haar oor stopt, de meeste vrouwen vinden dat een ‘no go’.

Mond, tong, lippen
Ook bij de vrouw bevatten de mond, tong en lippen gevoelige zenuwen. Deze kun je vrij eenvoudig prikkelen door lekker met haar te (tong)zoenen.

Nek
Je kunt een vrouw goed opwarmen door haar in haar nek te kussen. Dit is echt een ‘opbouwer’, dus hier kun je goed mee beginnen. Wanneer je haar daar kust is het extra verleidelijk om het met je lippen en tong een beetje vochtig te maken in plaats van enkel droge kussen te geven.

Navel, onderbuik
Het gebied op de buik tussen van de navel tot aan de vagina bevatten veel zenuwen. Je kunt haar in dit hele gebied uitgebreid strelen of kussen. Doe dit vooral zachtjes en subtiel door bijvoorbeeld met je vingers heen en weer te glijden of ‘loop-bewegingen’ te maken in de richting van de vagina.

Binnenkant dijen
Door de binnenkant van haar dijbeen te betasten met je handen of mond kun je haar goed opwinden. Probeer juist niet je aandacht te richten op haar vagina, dan zal ze echt verlangen naar meer.

Borsten, tepels
Zoals bij ieder wel bekend zijn de borsten en tepels van de vrouw erg gevoelig. Aanraking hiermee kan haar gauw in optimale stemming brengen. Toch vinden veel vrouwen het prettig als je haar eerst via andere plekken eerst opwarmt en zijn borsten ‘een stadium verder’. Probeer haar daarom eerst helemaal te laten ontspannen door bijvoorbeeld haar nek, rug, navel, voeten, buik te betasten om vervolgens een stapje verder te gaan richting haar borsten en uiteindelijk vagina.

Je kunt de borsten lekker vastpakken, haar tepel strelen met je tong, er met je vinger overheen glijden of er zachtjes in knijpen of bijten. Let goed op haar reactie en tast af wat zij prettig vindt.

Vagina, clitoris
Met het verwennen van de vagina en clitoris kun je haar goed laten klaarkomen. Dit is wel het laatste stadium, dus ga je haar hier stimuleren dan moet ze al wel lekker opgewarmd zijn via de andere gevoelige gebieden.

Je kunt haar uiteindelijk met je mond, tong of handen bevoelen. Veel vrouwen vinden het prettig als je haar tepels tegelijkertijd aanraakt met je hand of mond terwijl je haar via haar vagina en/of clitoris laat klaarkomen. Probeer uit te vinden wat zij lekker vindt, neem uitgebreid de tijd, word niet onzeker en let goed op haar reactie. Je kunt ook aan haar vragen of ze het lekker vindt. Uiteindelijk heeft iedere vrouw zo haar eigen wensen en voorkeuren!

Masseren je partner eens!

Wil je de ander helemaal laten ontspannen, eens lekker verwennen en/of in de juiste stemming brengen? Geef dan eens een uitgebreide massage en gebruik daarbij heerlijk geurende olie! Dit hoeft geen sportmassage te zijn waarbij alle spieren stevig worden aangepakt, maar het mag juist lekker sensueel. Als je extra lang aandacht schenkt aan de bovengenoemde zones en af en toe een beetje plaagt bij de penis of vagina komt je partner zeker in de juiste mood. En bekijk ook eens dit filmpje met sensuele massage tips. Veel plezier!

 

Foto: Shutterstock – ftelkov

14 Comments

 • Haha, als ik het kon, had ik deze site zelf kunnen maken, want vind het een erg leuke en gezellige site!

  Dus vind het geweldig dat er z’n leuke, sprankelende en vrolijke site met mijn naam bestaat!

  Groetjes Fleur

 • thanks fleur the filrter damn wwat hebben wij veel geleerd en gelachen van je tips, we kunnen niet wwachten je tips in praktijk uit te proberen!

  liefs Foxy Renske, Skanky jeanine, Easy Samantha en Hard Sebastian

 • Er zijn nog veel meer ‘ erogene zones ‘ dan aangeduid , zowel bij mannen als bij de vrouwen ,
  om met de deur in huis te vallen dan maar vind ik dat hier te veel aandacht is gevestigd om de geslachtsorganen ,
  bij zowel de man als de vrouw . Een man acht het bv ook fijn als een vrouw hem aanraakt aan de handen en die zachtjes streelt , dit wekt bij hem nl. gedachten op dat de vrouw elders aan het strelen is en bouwt de spanning wat op , ik vind het hier wat te vluchtig en vooral te snel uitgelegd .
  Als je echt een man wil opwinden doe dan het volgende ;
  raak hem zachtjes aan als je bijvoorbeeld even passeert en iets zegt met je hand op zijn borstkas , bij de vrouw is het sleutelbeen dan weer zulk punt , als een man er even zachtjes met nog maar een vinger over streelt zal er gegarandeerd een bepaalde ” rilling ” over haar rug lopen ! de knieholte was naar wat ik weet niet een erogene zone maar wel een zone die door de mannen zou geliefd zijn mbt de gevoeligheid hiervan . de poep dan weer bij beide partijen : erogene zone en zal ook vaak vastgegrepen worden / gestreeld ( of zelfs even een tik erop bij sommigen ) bij zowel de man als de vrouw .
  de gehele rug bij beide partijen , ik ken genoeg mannen die plots heviger werden tijdens de seks als ik hen over hun hele rug met mijn nagels of vingertoppen aanraakte , streelde en zelf vond ik het ook geweldig lekker , vooral als hij even wat ruwer werd 😉 , natuurlijk hoef ik nadien geen krassen op mijn lijf maar het geeft toch wel iets extra !
  My two cents 🙂
  toch mijn complimenten voor het aangenaam artikel !

 • Er zijn veel meer erogene zones bij de vrouw.

  – Iemand noemde het ook al op, de billen/kont.
  De onderbillen van de vrouw zijn heel gevoelig om specifiek te zijn. Dus gewoon de onderbillen.

  Mvg

 • Ik heb geen idee waar die plaatjes op gebasseerd zijn maar kloppen doen ze zeker niet. Het is en gaat om een bepaald gevoel op plaatsen waar oa zenuwen bij elkaar komen en waar bepaalde spanningen in het lichaam zitten en dat verschilt bij ieder mens. Vooral de uitspraak van HIER zitten ze vind een bevooroordeelde uitspraak omdat ze ook op andere plaatsen kunnen zitten en daarnaast is het iets wat je als mens kan ontwikkelen als je daar ruimschoots aandacht en tijd aan besteed. Als je dat een tiental keren hebt gedaan zal dat gevoel zich ontwikkelen en heviger worden. Kortom gezegd , ga bij je partner de ondekkings tocht aan en neem daar ruimschoots de tijd voor en wie weet wat je allemaal voor erogene zones tegen komt. S6 en bovenal veel plezier met je zoektocht !

  Gr Rene

 • Voel jij je lekker warm en vochtig en heb je ‘Let’s get it on’ al door de speakers vlammen? Stuur je partner vooral een paar leuke berichtjes waarin je je stemming aankondigt. Voorbeelden van deze berichtjes kunnen zijn: “Ik heb zin in je”of “Ik wou dat je hier was nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.