Dromen over seks; dit is de betekenis!

dromen-seks

En dan word je wakker met het besef dat je gedroomd hebt over seks. Natuurlijk kan dit heel prettig zijn, maar minder leuk is het als het met een persoon is, waar je normaal gesproken niks van moet hebben! Waarom droom je eigenlijk over seks en wat betekent het?

Seksdromen zijn normaal

Het schijnt dat we allemaal wel eens dromen over seks. Dit is niets vreemds en zegt ook niets over je seksbehoefte. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat mannen en vrouwen ongeveer even vaak over seks dromen.

Wanneer dit in met een specifiek persoon is, betekent dit niet dat je perse met hem of haar intiem wilt zijn. De kans is groot dat deze persoon emoties bij je losmaakt of een aantal bijzondere eigenschappen heeft die jij herkent en ambieert, maar nog niet volledig ontwikkeld hebt. Voorbeelden hiervan zijn durf, creativiteit, doorzettingsvermogen etc.

Dromen over seks met je vriend of partner

Het lijkt logisch om te denken dat een droom over seks met je vriend of degene waar je je tot aangetrokken voelt, daadwerkelijk suggereert dat je met hem of haar seks wilt bedrijven. Dit is niet perse het geval. Vaak duidt het op het feit dat je je emotioneel aangetrokken voelt tot deze persoon.

Dromen over seks met je ex

Wanneer jouw ex in je droom voorkomt, hoeft dat zeker niet te betekenen dat je stiekem nog gevoelens hebt. Zelfs jaren nadat je gelukkig gesetteld bent, kan deze persoon ineens weer in je droom opduiken. Voel je hier niet ongemakkelijk over, de kans is groot dat je hersenen oude herinneringen aan het verwerken zijn. Net als die examentoets die ineens weer de kop op kan steken, geldt dit ook voor deze ex.

Dromen over seks met een vrouw

Het komt geregeld voor dat vrouwen dromen over seks met een andere vrouw, ook als ze zich in realiteit enkel aangetrokken voelen tot mannen. Het zegt in principe niets over je seksuele geaardheid dus hier hoef je niet over te twijfelen. Maar waarom dan zo’n droom zul je denken? Het zou kunnen betekenen dat je een emotionele toenadering ondervindt met een goede vriendin of dat je juist onzeker bent over een belangrijke vriendschap.

Dromen over seks met je baas of een andere vage bekende

Je kunt zomaar ineens dromen over iemand tot wie je je in het dagelijks leven totaal niet aangetrokken voelt zoals je baas, een oude bekende of je buurman. Mogelijk roept deze persoon emoties bij jou op, bijvoorbeeld woede of teleurstelling. Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maakt je baas je aan het twijfelen, heb je ruzie met je buurman of werd je onzeker van die jongen vroeger op school? In een droom kunnen deze emoties omgezet worden tot seksuele uiting, dat duidt op de verwerking van een emotie. Het heeft niets te maken met het feit dat je onbewust verlangt naar een intieme band, dus laat je hierdoor niet in verwarring brengen.

Dromen over seks met een hunk of celebrity

En dan hebben we de droom met die populaire gast of knappe bekendheid. Dit komt vaker voor bij vrouwen, dan bij mannen. Zo’n droom kan iets zeggen over je wens om meer rijkdom of erkenning te krijgen.

Wanneer je echt helemaal verleid werd door deze hunk, zegt het mogelijk iets over je emotionele ervaring tijdens de seks in het echte leven. Verlang je (onbewust) naar meer emotionele diepgang tijdens de seks met je partner? Zeker als je al wat langer samen bent, kan de diepere beleving tijdens de seks niet tot uiting komen. Het is helemaal niet erg wanneer je in je droom volledig ingepakt of verleid wordt. Probeer het liever als een uitdaging te zien, om de kwaliteiten van deze verleidkoning te realiseren in je eigen leven!

 

Foto: Flickr – Flora Soos

Bronnen: Everyday health
Woman’s day
The DateReport

17 Comments

 • Hier heb ik serieus vorige week nog over gedroomd, over mijn manager zelfs. Aiii!!
  Gelukkig lees ik hier dat ik me geen zorgen hoef te maken over stiekeme verlangens *gniffelt*

  • EERLIJK GEZEGT IK ZIE IN MIJN DROOM AL DRIE KEER HEB IK HET GEHAD DAT, EEN LANGE BLANKE MAN HEEL FORS EN GESPIERD MIJ OP TILT EN SEX MET MIJ BEDRIJFT.
   EN HEEL DEFTIG OOK AAN GEKLEED MET EEN BRIEFCASE BIJ HEM IN ZIJN HAND.
   EN ZEGT IN DE DROOM IK WIL MET JE TROUWEN, EN JE ALLE LIEFDE GEVEN WAT JE NOOIT GEHAD HEBT EN RIJKDOM.
   SORRY!!!.
   WAT HOUD DIT ALLES IN WANT IK GELOOF NIET IN DROMEN

 • Ik heb af en toe wel eens een bizarre droom dat ik seks heb met een man (meestal een bekende) en dat ik na even seksen opeens de man ben. Soms wisselt dit zich af. Ik ben heel benieuwd wat dit betekent! Ik val verder niet op vrouwen en ik heb ook nooit het idee gehad dat ik in het verkeerde lichaam ben geboren ;-). Iemand een idee?

 • Ha Chantal,

  Ik heb dat soms ook, dat ik in mijn dromen een man ben. Best verwarrend. Ik droom echter dan wel van seks met een vrouw. Dus misschien heeft het bij mij een andere oorzaak…

 • Nou ik heb juist in het echte leven al heel lanf geen sex gehad. Maar in mijn dromen lukt het ook niet. Gebeurd van alles (verleid worden, sexy gevonden worden, opgehitst) noem maar op. Maar puntje bij paaltje gebeurd er niks. Dan lukt t net niet. Of komt er altijd iemand binnen. Hij krijgt em niet meer omhoog enz. Raarste situaties. En hoe hard ik ook probeer ( als ik half bij bewustzijn ben) mijn droom te regelen. Dan lukt het nog niet. Heel vaag n frustrerend!!

  En die droom uitleg staat er net niet bij!?

  Ps. Ik heb echt wel sex gehad.n goede ook. Dus het is niet dat ik niet weet wat het is dus dan ook er niet over kan dromen ^_*

 • Hallo,
  ik heb ook hele rare dromen steeds over mijn relatie.. voorheen waren het altijd dromen over dat mijn vriend vreemdging en of iemand anders aan het verleiden was terwijl ik erbij stond veel gevoel van onmacht en woede en angst. en vaak na die droom werd ik in het echt ook boos op hem… maar dat is gelukkig niet meer het geval.. maar nu gaat het vaak over dat wij allebei een ander hebben.. terwijl we met ons allen in dezelfde kamer zijn. ik had een keer een droom met een bekende van mij erbij in.. dat hij een vriendin had… en uiteindelijk was ik met hem en mijn vriend was met de vriendin van die bekende… hadden we gewoon even geswitched.. en laatst had ik een droom met mijn ex erbij in.. me vriend nu zat naast mij en ik begon wat met mijn ex… (sex) terwijl hij er bij was.. en het was allemaal prima.. en mijn moeder kwam er ook ineens in voor.. ik vind het allemaal erg vreemd… wat ik in het begin schreef dat kan ik nog snappen maar wat ik nu steeds droom snap ik niet..

 • C.b jou droom heeft waarschijnlijk te maken met een wantrouwen naar je vriend gepaard met angst voor een relatie breuk het kan zijn dat je wat onzeker bent hierover

 • Ik heb al drie keer gedroomd van wilde actie in bed terwijl ik zo goed als aseksueel ben! En terwijl ik heteroseksueel ben was het in twee van de drie gevallen met een vrouw, waarvan een keer een familielid en een eker een vriendin met wie ik gebroken had! Bizar allemaal, maar blijkbaar niet onmogelijk? 🙂
  Deze nacht had ik meer geluk, met een knappe hunk, na een van mijn favoriete afleveringen van The Borgias. Dat heeft tenminste een heel eenvoudige verklaring! :p

 • Hoi, ik ben nog maar 16 en heb al over seks gedroomd. Ik heb zelf nog nooit seks gehad en het voelde zo echt. De man, die ik ergens van ken (waarschijnlijk een TV programma), was ouder dan ik en op het moment in de droom vond ik het heel opwindend. Maar toen ik wakker werd walg ik ervan om met best een oudere man seks te hebben. Gelukkig was het maar een droom en zo te zien normaal.

 • Ik heb nu al 2 nachten achter elkaar gedroomd over seks met een man alles erop en eraan, terwijl ik 100% lesbisch ben en nog nooit seks met een man heb gehad. Vreemd

 • Ik heb 2 dagen geleden gedroomt dat ik seks heb bedreven met mijn allerbeste vriend, alleen het rare is, ik ben pas 13 en hij 15, is dat normaal dat je zulke dromen op deze leeftijd krijgt?

 • Mijn onderbuur jongen paar maand jonger dan mezelf heb ik raar maar waar altijd spannend gevonden maar ik en hij had toen een relatie heeft 6jaar geduurd en ik dacht zal wel normaal zijn hij zei altijd vriendelijk een goede dag en fantaseerde veel over hem en nu is mijn relatie al een jaar gedaan maar kom nog af en toe bij men ex hem helpen kan het niet laten maar heb er nu geen gevoelens meer voor omdat hij me al ook serieus heeft gekwetst en nu heb ik mijn onderbuur jongen uiteindelijk na al die jaren toegevoegd op fb en direct sprak hij me aan vond het zo spannend en hij nodigde me uit terwijl men ex al gaan slapen was ik ben naar beneden gegaan al mijn fantasie is werkelijkheid geworden was zo spannend ik wou me volledig geven maar deet het niet mijn ex lag gewoon boven ons te slapen en mijn buurjongen heeft zelf ook gezegd dat hij al jaren over mij fantaseerde denk dat ik stiekem wel eens flirte maar meer niet ik voel me schuldig maar ook niet ik weet niet goed hoe ik me erbij moet voelen maar het voelde zo stout en opwindend hihi enja men ex heeft ook al iemand anders gehad en het word niets meer tussen ons mijn droom is werkelijkheid geworden 😀

 • Ik had onlangs een rare droom over 1 andere jongen uit mijn en 2 meisjes uit mijn klas die sex hadden met elkaar maar alleen anaal en ik dacht dat ik daarna aan de beurt was maar opeens werd ik wakker
  Kan iemand mij helpen de betekenis hiervan te vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.