Bucketlist maken

bucketlist reis

Een bucketlist maken is een fantastische zondagmiddag activiteit voor jou en je vriend of een goede vriendin! Je zult merken dat het resulteert in leuke gesprekken. Uiteraard kun je ook een bucketlist voor jezelf maken. Wij geven tips over how to!

Haalbare periode

Denk bij het maken van jouw lijst niet in periodes van 20 jaar. Je weet nooit hoe je leven er tegen die tijd uit ziet en ‘uitstel is afstel’. Maak een bucketlist voor een overzichtelijke periode van bijvoorbeeld de komende 2 jaar.

Hoeveel items

Zet niet teveel items op je lijst, dan weet je zeker dat je het nooit zult afkrijgen en wellicht nooit aan zult beginnen. Hou het behapbaar en kies voor ongeveer 25 to do’s.

Ideeën bucketlist

Natuurlijk zijn er genoeg landen die je op je lijst wilt zetten, in feite zou je de hele wereld wel willen bereizen. Probeer er toch maximaal 3 uit te kiezen, zo wordt je gelijk bewust van de landen die het hoogst op jouw prioriteitenlijst staan.

Verder moet je proberen zo breed mogelijk te denken, van taalcursus tot bezoek aan het Rijksmuseum. Zet er ook wat kleinere dingen op zoals de boodschappen van je buurvrouw tillen of ‘The Secret’ lezen. Het is belangrijk dat je regelmatig iets kan afstrepen van je lijst, zodat de motivatie niet zal afnemen.

Tip!

Probeer je lijst niet online of op je computer te maken, vaak vergeet je er dan weer naar te kijken. Pak ouderwets pen en papier en hang het resultaat ergens in het zicht (bijvoorbeeld op het toilet).

Je kunt ook een deel van je muur verven met krijtverf en je bucketlist hierop schrijven. Dit zorgt gelijk voor leuke gesprekken zodra er mensen over de vloer komen! Bovendien stimuleert het jou om de lijst af te werken en dat is uiteindelijk toch het doel!

bucketlist maken

Voorbeeld bucketlist

 1. Dam tot Dam loop doen
 2. Safari in Tanzania
 3. Bingo-avond in het buurthuis
 4. Gondel varen in Venetië
 5. Cursus Yoga
 6. Slapen in een tipi tent
 7. Dagje vrijwilligerswerk met bejaarden
 8. ‘Message in a bottle’-versturen
 9. Disneyland Parijs
 10. Museumnacht bezoeken
 11. Spaans leren
 12. Samen met vriend 1 schilderij maken
 13. Skiën in de Rocky Mountains
 14. Slipcursus doen
 15. Verrassing organiseren én geheim houden
 16. Husky sleeën
 17. Permanent (laten) zetten
 18. Tennistoernooi winnen
 19. Taxi aanhouden in New York
 20. Leren duiken
 21. Groot feest geven
 22. Meedoen aan ‘raad het geluid’
 23. Op een tandemrijden met vriend
 24. Oerol bezoeken
 25. Workshop fotografie

 

 

Foto 1: Shutterstock – Luna Vandoorne
Foto 2: Shutterstock – Wavebreakmedia

14 Comments

 • Wow goed idee! Ik heb zo vaak dingen die me dan te binnen schieten wat ik eigenlijk nog wel eens wil doen, voortaan zet ik ze op mijn lijst. Ik denk dat nummer 15 er ook bij mij op komt te staan, haha!

 • Wat cool! Heb dit weekend met mn vriend ook een eigen lijst gemaakt. Super grappig om te zien hoeveel originele dingen we nog kunnen gaan doen! En… Hebben gisteren gelijk een slipcursus geboekt! Hahah, je gaf het laatste zetje (en nu is de eerste activiteit in ieder geval iets waar HIJ blij van wordt!!)

 • Ik wilde het altijd al een keer doen, zo’n bucketlist! Ik heb hem inmiddels sámen met vriendlief gemaakt! Te grappig, want je ontdekt ineens van elkaar wat je zou willen doen. Hij wilde een keer wakeboarden en ik wilde een keer picknicken aan het strand in de winter! Haha! Hou jullie op de hoogte!

 • Leuke reacties allemaal! We willen graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die afgevinkt zijn!! En de mate van succes ervan 😉

 • Samen met mijn vriend heb ik vorige week ook zo’n list gemaakt. Echt heel erg leuk om te doen. We hebben bijna achter elk punt een data gezet waarvoor we het moeten hebben uitgevoerd. Een goede, spreekwoordelijke stok achter de deur dus. Een aanrader voor iedereen!

 • Ik vind het heel leuk vinden om mensen te helpen om (samen) een schilderij/ eigen kunstwerk te maken .ik ben beeldend kunstenaar maar werk ook in de zorg. Uw eigen wensen staan natuurlijk voorop, qua maten materiaal en onderwerp.Dit kan variëren van portret tot collage nageschilderde foto’s van uw eigen foto’s. Een ,,kunstwerk’ is niet mijn uitgangspunt, u maakt het zelf, ik begeleid het proces alleen. Tegen redelijke vergoeding

 • Ben al vrolijk bezig met mijn lijstje.
  Het worden nog best wel veel dingetjes die ik graag wil doen ?.
  Super!!! Van grote ideeën tot de meest simpele kleine ideeën staan erop.
  Daar wordt je blij van. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.