Waarom we zo bang zijn voor de liefde

koppel-ruzie

Herken je dat? Dat je je in de liefde soms kwetsbaar moet opstellen, maar dat je het eng vindt om die gevoelige kant van jezelf te laten zien? Met name op het moment wanneer je erachter komt dat je gevoelens voor iemand begint te ontwikkelen. Je zou zeggen dat wanneer je op dat punt belandt, de vlinders juist vrij rond zouden moeten fladderen. Helaas is dat in de realiteit soms anders. Hoe komt dat?

Kwetsbaar opstellen

De liefde zit vol tegenstrijdigheden, maar uiteindelijk draait het in de liefde ook om het tonen van jouw kwetsbaarheid en angst. Dat nerveuze gevoel wanneer je voor het eerst met iemand gaat daten, dat onverklaarbare besef wanneer je iemand dichterbij wilt laten komen, kan soms de overhand nemen. Je durft jezelf nog niet over te geven of je worstelt om je eigen grenzen aan te geven. Het zijn allemaal signalen die ingegeven worden door je angst en kwetsbaarheid. Of je er naar wilt luisteren beslis jij.

Laat jezelf zien

Wanneer je een stukje van je kwetsbaarheid laat zien, kan dat voelen als een zwaktebod. Het liefst wil je je zelfverzekerd profileren en die leuke, grappige kant van jezelf laten zien. Want je wilt op een eerste date of in een online gesprek zo aantrekkelijk mogelijk overkomen. Maar besef je dat de ander ook zijn onzekerheden heeft. Dus je hoeft je echt niet beter voor te doen en blijf gewoon dicht bij jezelf. Dat werkt altijd het beste!

Onzekerheid hoort erbij

Dus dat masker, die we soms onbewust opzetten als het om daten gaat, mag af. Helemaal goed om zowel jouw plus- en minpunten te showen. Zelfspot kan je daarbij helpen. Wanneer je iets eng vindt, spreek het uit. Hij zal het alleen maar waarderen wanneer je eerlijk bent. Zo leert hij jou het beste kennen en kom je in een later stadium niet voor verrassingen te staan.

Angst voor afwijzing

Natuurlijk is dat masker er niet voor niets. We willen onszelf beschermen. We willen niet afgewezen worden, want het gevoel van niet goed genoeg zijn doet pijn en maakt onzeker. En pijn en onzekerheid willen we liever niet voelen of toelaten. Maar toch zul je, wanneer je echte liefde wilt voelen, het risico moeten nemen om geraakt te worden. Want wanneer je jezelf volledig laat zien en jij je hart helemaal openstelt, kan de ander echt contact met je maken. En dát echte contact is juist waar we zo hard naar zoeken. Je moet er alleen wel even doorheen.

Good luck and may love be by your side!

_________________________________

Lees hier alle blogs van Floor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.