Hoe werkt Tinder?

hoe-werkt-tinder

Ineens doen we het allemaal.. we zijn massaal aan het sjansen via de dating-app Tinder. Hoe werkt deze nieuwe vorm van social media eigenlijk? En lees hier waarom Tinder populair is!

Hoe werkt Tinder?

Tegenwoordig is Tinder helemaal hót! Nederland telt begin 2014 maar liefst 1,2 miljoen gebruikers en is momenteel in 24 talen beschikbaar. Tinder is een dating-app die je download op jouw telefoon en die je in staat stelt om op een eenvoudige manier in contact te komen met gebruikers van het andere geslacht. Deze app wordt gekoppeld aan jouw Facebookaccount, wat de basis vormt van jouw profiel en die van anderen. De foto die getoond wordt, is dan ook de profielfoto van jouw Facebookpagina, je kunt 1 tot maximaal 5 foto’s tonen. Tenslotte nog even een tekstje over jezelf toevoegen en you’re ready to go!

Foto’s keuren

Vervolgens krijg je aan de lopende band foto’s te zien van andere personen die met jou een potentiële match vormen op basis van leeftijd, afstand, gemeenschappelijke vrienden en dezelfde Facebook-likes. De app geeft jou de mogelijkheid om duizenden (vrijgezelle) gebruikers te keuren op basis van een foto. Deze foto kun je beoordelen met een hartje (positief) of een kruisje (negatief).

Meer informatie van de ander

Naast dat je enkel de foto van de ander beoordeeld (als een soort legale vleeskeuring), zie je bovendien de voornaam, leeftijd, gemeenschappelijke vrienden en (facebook)likes van de ander. Zo zie je eigenlijk in één oogopslag of de ander in eerste instantie raakvlakken heeft met hetgeen waarnaar jij op zoek bent. Wanneer beide gebruikers elkaar een ‘hartje’ geven, dan is er sprake van een match en kun je met elkaar chatten en eventueel een afspraakje plannen.

Matches bij jou in de buurt

De app vraagt toegang tot jouw locatievoorziening. Hiermee kan de ander niet precies zien waar je je bevindt, maar op basis hiervan krijg je foto’s zien van mensen die zich in een bepaalde straal van jou bevinden. Zo voorkom je dat iemand uit Groningen een match heeft met iemand uit Zeeland. Bij het kopje ‘distance’ kun je zien hoe ver je daadwerkelijk van elkaar verwijderd bent en is een eventuele afspraak zo geregeld. Het is laagdrempelig en dat past helemaal bij deze tijd.

Grappige tekstwisselingen

Tinder levert bijzondere verhalen op en het fungeert bovendien als een grappig tijdverdrijf. “Als ik in de trein zit ga ik gewoon even een half uurtje foto’s checken en soms beland ik in een leuk gesprek”, aldus een Tinder-gebruikster. Een andere gebruiker voegt daaraan toe: “Opvallend is wel dat ik veel mannen met vissen in hun hand voorbij zie komen. Wat is dat toch, mannen en vissen?!”.

Hoe dan ook, tegenwoordig zorgt deze nieuwe dating-app voor leuke verhalen. Er bestaat zelfs een populaire facebookpagina waarbij de bijzondere chats gedeeld worden. Bij deze een kleine indruk!

 

tinder


Wat zijn jouw Tinder ervaringen?

 

Foto 1: Shutterstock – Bonninstudio
Foto 2: Facebook – Guitige Tinder Berichten

22 Comments

 • Dat de mensheid zich zo heeft kunnen verlagen door massaal aan de Tinder te gaan. Oppervlakkiger dan de oppervlakte. Kortom: laag

  • Voor alle vrouwen die contact hebben met ene gilly uit amsterdam , dames een uitgebluste 50 + er die met 10talle vrouwen contact heeft en zoekt en graag foto’s van jullie kut wilt op een gegeven moment maar helaas slappe was is zelf . Hij zegt altijd af te willen spreken maar altijd een excuus heeft om niet te komen , werk moe of wat dan ook en ja soms spreekt hij af maar dames let op jullie zijn allemaal niet de enige waar hij mee praat via welke site dan ook tinder badoo twoo en ga zo maar door , leuke soms geile praatjes maar meer is het niet , helaas spreek ik uit eigen ervaring en weet ook dat hij het nooit zal toegeven en smoesjes verteld . Dames doe hiermee wat jullie willen maar pas op

 • Hai ik ben Peter, 44 jaar en heb 2 dochters
  Ik ben ambulance verpleegkundige en ik woon nu in Zaandam in een app. Ik hou van uit eten gaan of naar de bioscoop.
  Altijd in bandjes gespeeld
  ik speel zelf gitaar.
  Hou van vliegvakanties vooral naar warme landen

  • Vond je hele omschrijving erg interessant. Sprak me aan. Je bent toch de ambulancier met 2 dochters en je vliegt graag naar warme landen? …Ik zit zelf nog niet eens op tinder, was wat aan het grasduinen….kinderschoenen stadium?….welk soort muziek speelt jullie bandje? X M

 • aarom [ ene letter doet t niet .-) ] verd.ijnen &^% sommige matches ? eerst meer dan leuk zitten chatten , vervolgens niet meer kunnen vinden of onderaan .

 • Waarom zeggen bijna alle vrouwen op Tinder steeds iets in de trand van: “wil je meer weten? vragen staat vrij.” of “doe niet saai, stuur een berichtje” of “ik ben altijd in voor een goed gesprek, laat wat van je horen.”
  Terwijl je pas kan chatten als zij jou ook leuk vinden? Lijkt me beetje onnozel en overbodig…

 • Hallo, ik wil nu al een tijdje een tinderprofiel aanmaken, maar ik wil gewoon niet dat iemand uit mijn vriendenkring (op facebook, exen, enz…) hier achterkomt. Kan iemand mij verzekeren dat dit niet zo is? Ik heb al eens iemand weten zeggen dat zn ex erachter kwam dat hij op tinder zat en dat in 30 min… Mss rare vraag van mij. Maar ik heb een rare relatie met men ex… ?? grtjs B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.