Romantisch zijn; Is dat iets voor mannen?

mannen-romantisch-romantiek-zonsondergang

Wat verstaan mannen eigenlijk onder romantiek en vinden ze dat ze zelf romantisch genoeg zijn? Wij vroegen het aan het mannenpanel!

Het panel

Paul (32), Manager horeca
Nick (26), Industrial design
Rick (25), Student
Falcon (46), Juridische sector
Bart (27), Master fiscaal recht

Wat ik onder ‘romantiek’ en ‘romantisch zijn’ versta?

Bart: Romantisch zijn houdt volgens mij in dat je met rozenblaadjes en kaarsjes in de weer gaat.

Rick: Zelf vind ik enige romantiek wel leuk. Het hoort er wel bij. Het houdt de relatie leuk en spannend vind ik, elkaar verrassen met lieve dingetjes is gewoon leuk.

Falcon: Mee eens, ik vind romantiek essentieel om een relatie blijvend “vers” te houden.

Bart: Het is wel typisch een vrouwending. Ik ken namelijk weinig mannen die voor zichzelf met rozenblaadjes een kaarsjes in de weer gaan, ze doen dat omdat de vrouwen het leuk vinden.

“Typisch een vrouwending”

 

Paul: Ja, in principe zijn wij mannen heel functioneel ingesteld, ik vind het ook echt iets voor vrouwen en ik heb het gevoel dat sommige vrouwen van mannen ‘eisen’ dat ze romantisch zijn.

Rick: Maar ik zie romantiek dan ook niet als het standaard etentje en bioscoopavondje, maar eerder rustige wandelingen door de natuur met weinig woorden. Gewoon het samen zijn in een mooie omgeving en in stilte van elkaar kunnen genieten.

Bart: Of een bankavond met wijn, simpele kaarsjes, kaasjes en een filmpje kan ook romantisch zijn. Ik ben dan in ieder geval wel tevreden.

Paul: Precies. Ik denk dat een romantisch moment iets heel simpels kan zijn, zoals bijvoorbeeld een goed nachtelijk gesprek voeren of samen de afwas doen.

koppel-verliefd-bos

Falcon: Maar het gaat ook om de manier waarop. Kaarsen aansteken om in het halfduister totale focus op elkaar te hebben is wèl romantisch. Kaarsen aansteken omdat je dat iedere dag bij het avondeten doet is dat niet, want niet buitengewoon..

Paul: Het romantische zit hem voor mijn gevoel in het moment dat je met elkaar bent. Dat moet je een bepaalde rust en geborgenheid geven, zodat je de band op dat moment extra sterk voelt!

Rick: Zo vind ik affectie voor mij een nummer 1 wens en vereiste, dat gaat vaak hand in hand met romantiek.

 

“Het moment dat je de band extra sterk voelt!”

 

Falcon: Eigenlijk gaat het om dingen doen die getuigen van buitengewone inspanning met een totale focus op de ander en op het samen. Dit betekent dat een concertje boeken voor met z’n vieren niet romantisch is, maar een concertje met z’n tweeën wèl.

Bart: Ja, dus eigenlijk moet een man dat gewoon voor de vrouw doen, zeker als bekend is dat zij daar blij van wordt.

Nick: Ja dat denk ik ook. Het is denk ik niet perse typisch voor mannen of vrouwen, al zal de uitvoering wel verschillen.

 

Foto 1: Shutterstock – Maridav
Foto 2: Shutterstock – Aleshyn Andrei

1 Comment

  • Voor alle mannen die meer inzicht willen krijgen in wat vrouwen nou echt romantisch vinden is er nu de Romantiek voor Mannen kalender, te koop bij hippekados.nl Hierin krijgen mannen op een leuke manier tips en interessante feitjes over romantiek. En er staat niets in over rozenblaadjes 😉 Romantiek hoeft niet altijd zo zoetsappig te zijn als de meeste mannen denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.