Daten met de ex van…

vrouw-schamen

Het ligt heel gevoelig, maar ik weet zeker dat je het kent; de relatie waarbij de ex date met een vriend(in) van. Misschien is het je zelf overkomen. Hoe ga je hier mee om? Is het een ongeschreven regel die je niet hoort te breken uit loyaliteit voor je vriendschap of moet het kunnen? Het antwoord op deze vraag hangt allereerst af van jullie verleden. Hierbij een aantal tips waarmee je het beste halen uit deze situatie en je vriendschap!

Vertrouwen
Daten met de ex van een goede vriendin kan het vertrouwen flink op de proef stellen, zowel in je vriendschap als in je relatie. Het is maar net hoe dichtbij die vriendin staat, hoe lang het al uit is en hoe jullie tegenover deze ongeschreven regel staan. Het is niet ondenkbaar dat er een stuk vertrouwen beschadigd is en dat hersteld zal moeten worden in jullie vriendschap. Daarnaast moet je er zelf op vertrouwen dat hun relatie ook tot het verleden behoort.

Praat..
Praten klinkt cliché, maar je kunt beter eerlijk alles open gooien en het er over hebben. Zo weten jullie allemaal waar je aan toe bent en kun je pijnlijke situaties voorkomen of oplossen.

.. maar deel niet alles
In een vriendschap of relatie wil je natuurlijk alles delen, maar in dit geval kun je bepaalde dingen voor jezelf houden. Deel geen geheimen van je vriend(in) met je lover en hoewel je het liefst je hele liefdesleven uit de doeken doet bij een vriendin kan je in dit geval het beste deze details met een andere vriendin of je dagboek delen.

Geen vergelijkingen
En dan nog één ding, maak geen vergelijkingen. Vergelijken is zo verkeerd, maar toch doen we het. Probeer het in dit geval echt te minimaliseren. Het laatste wat je moet doen is je lover vragen wie er beter/stijlvoller/mooier is.. don’t! Zo maak je jezelf alleen maar gek en jaloers.

The ones trash is the other ones treasure!

Wat vind jij; is het een ongeschreven regel die je niet hoort te breken of zou jij er mee kunnen leven?

_________________________________

Lees hier alle blogs van Jorinde!

Foto: Flickr – Tor Hakon

3 Comments

  • mijn mening hierover is heel anders misschien ben ik niet zo jaloers ingesteld maar een EX is een ex het werkte niet tussen jullie 2 daarom is het ook een ex jullie waren niet voor elkaar bestemd maar op elk potje past een deksel en wie weet past een vriend of vriendin wel precies op dat potje waarom zou je dat verknallen niemand kiest ervoor om verliefd te zijn verliefd word je en wie ben ik om tussen 2 liefdes te staan liefde die voor mij en die ex niet was weggelegd ik gun het ieder ander vooral me vriendinnen want me vriendinnen zijn niks voor niks mijn vriendinnen het zijn geweldige.mensen en ik gun mijn ex een geweldige nieuwe liefde en hem de kans om weer gelukkig te worden als ik dat niet was maar een goede vriendin wel dan is er toxh niks beters nooit tussen liefdes komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.